Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Belēvičs: Trīs gadus dzīvosim purvā

Neviena no 11.Saeimā iekļuvušajām partijām nav bijusi spējīga prezentēt skaidru vīziju, kā pārvaldīt valsti un kā izmantot budžetu Latvijas attīstībai, sacīja Saules aptieku valdes loceklis un zemnieku saimniecības Zemitāni briežu dārzu saimnieks Guntis Belēvičs.

"Sabiedrība vilsies visos politiskajos spēkos. Esam iegājuši vāveres ritenī un muļļājam vienu un to pašu. Trīs gadus dzīvosim purvā. Būs tik slikti, ka sliktāk vairs nevar būt, un tad uz nākamajām Saeimas vēlēšanām tauta pamodīsies," prognozē Belēvičs.

Viņš arī kritizē 11.Saeimas līderi, partiju apvienību Saskaņas centrs, kuri sevi esot pozicionējuši kā "tīri etniskā balsojuma" partiju, kurai Belēvičs prognozē sašķelšanos vēl šī sasaukuma laikā, jo svarīgos ekonomiskajos jautājumos "krievu pensionārs nebūs vienās domās ar uzņēmēju".

"Tas ir smieklīgi un nožēlojami, ka vēlēšanās uzvarējusī partija baidījās no varas stūres," sacīja Belēvičs.

Vienlaikus viņš arī pauž bažas par nākamajā gadā paredzēto budžeta konsolidācijas apjomu, jo apstiprinātā valdība nodarbosies ar "mehānisku griešanu", jo neviena no partijām nav paudusi apņemšanos reducēt valsts pārvaldes aparātu.

"Latvijai pietiktu ar piecām līdz septiņām ministrijām. Pašlaik ganu suņu ir vairāk nekā aitu. Latviju nepārvalda oligarhi, bet birokrāti. Savukārt tauta turpinās protestēt, braucot prom no valsts," pārliecināts ir uzņēmējs.

Pēc viņa teiktā, vilšanās jau esot bijusi gaidāma pirms vēlēšanām, jo iedzīvotāji kārtējo reizi balsojuši par sejām, nevis idejām. "Taču nevarēju paredzēt, ka vilsimies tik ātri, jo jau atkal galvenās ir nevis valsts intereses, bet siles pārdalīšana," sarūgtinājumu pauž Belēvičs.

Jau vēstīts, ka ar 57 deputātu balsīm par un 38 balsīm pret šodien tika apstiprināta jaunā Valda Dombrovska (V) valdība.

Dombrovskis kļuvis par pirmo premjeru, kurš vadījis trīs valdības pēc kārtas. Dombrovskis Ministru prezidenta pienākumus pilda kopš 2009.gada 12.marta. Viņš arī saglabāja savu amatu pēc 2010.gada Saeimas vēlēšanām. Dombrovska trešā valdība ir 17.Ministru kabinets kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas