Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Bērnu slimnīcas iepirkumu komisija noraida IUB pārmetumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Špakovskis
Š
Jā viņš ir glumjš. Nekad nebiju pie sevis to ievērojis, bet no malas tas ir labāk redzams... Labi, bet nopietni runājot - kāpēc komentēt par to ko nesaprotat - jauciet vecāku māju ar acu klīniku, tad runā par to, ka bijis runāts, ka cenai jābūt augstai, bet dārgie draugi - lasiet Nolikumu - vinnēs ZEMĀKĀ cena! Tiešām kāpēc jaukt gaisu un runāt muļķības, bet latviešiem tāda mode - vajag pamuldēt, vajag pajaukt cilvēkiem prātu
viedoklim
v
Tas Tev tā no malas liekas, ka viss ir ļoti vienkārši - ņemsi tik un pēc likuma sastādīsi. Medicīnā šie konkursi ir ļoti sarežģīti un specifiski. Esmu dzirdējusi privātos apstākļos, kādas tur miljons nianses, lai viss tiktu ievērots gan likumīgi, gan, lai slimnīcai tas (aparāts kaut kāds, piemēram) labi un ilgi kalpo, gan arī tas, ka lētākā cena reizēm nozīmē krietni pārmaksāt, jo ātrāk nobrūk un jāpērk dubultā, plus vēl regulāri maināmās detaļas, apkope, kas arī maksā utt. Vārdusakot, process ir tik komplicēts, ka to ar citām jomām pat tuvu salīdzināt nevar.
hjh
h
ja konkursa uzvarētājs apstrīdētu noraidīšanu tiesā - uzvarētu. Nez vai zaudējumus segtu IUBs vai āksts Dombrovskis
viedoklis
v
Es tai slimnīcai varētu par brīvu uztaisīt nolikumu un izveidot komisiju!
viedoklis
v
Jā...ja jau reiz iepirkuma komisiju nejēdz sastādīt atbilstoši likuma prasībām, tad par kādu konkursa rīkošanu šeit vispār var runāt! Muļķi tikuši pie siles...un tagad sprēgā!
J. Zālāmans
J
Neko nemeloju. Rakstu faktus. Špakovska kungs jau komunikācijā likās pretīgi glumš, bet ka tik nelietīgi var spēlē, nenoticami. Kad konkursa rezultātā pasūtījumu iegūst jau slimnīcā darbojošies par nereālu cenu ir skaidrs, ka sarunāts un darbu apjoms tiks samazināts, summa palielināta vai projekts nepilnīgs. Pavērosims, kas parādīsies būvvaldē. Tie kuriem "Nevajag" dabūs pa purslām nopietni.
Nevajag
N
Sorry, sajaucu, Jums taisnība, 26.korpuss ir acu klīnika (laikam). Taču mans jautājums paliek: ja kaut ko tādu zināt, kāpēc nevēršaties tiesībsargājošās iestādēs, bet vaimanājiet internetā? Dariet vismaz gan vienu, gan arī otru :-)
Nevajag
N
Nevajag melot, J.Zālāman. Ja Jums zināmi kādi fakti, kas varētu radīt aizdomas par negodīga konkursa norisi, kāpēc vēl neesat vērsies KNAB un IUB, bet pļāpājiet ar segvārdu internetā? 26.korpuss ir Vecāku māja, starp citu, kam vāc naudu Lielie.lv un Diena. Tā ka vai nu apzināti melojat, vai kaut ko jaucat. Varbūt slimnīcu.
J. Zālāmans
J
BKUS iepirkumu procedūras ir līdz finesei noslīpētas lai panāktu vēlamo rezultātu. Nesen notika 26 korpusa rekonstrukcijas projektēšanas iepirkuma konkurs, kura pretendentus objekta apskatēs Špakovska kungs ļoti centīgi noskaņoja uz maksimāli lielākas cenas piedāvāšanu, minot, ka nekādas zemās cenas nepieņemšot un papilvienošanās nenotikšot. Rezultātā tika izvēlēti projektētēji ar 2,5X zemāku cenu par vidēji piedāvāto, bet JAU SAVĒJIE. KNAB vajadzētu pavērot kāda būs galīgā projektēšanas darbu cena. BKUS iepirkumu metodes ir ekonomiski noziedzīgas un morāli degradējošas.
dzeris
d
Latvijā pieņemts tērēt kvaukšķu naudu, nekādus paskaidrojumus nesniedzot, lūk, tāpēc. Un, kaut tie likumi ir slikti, cita ceļa, kā rīkoties atbilsto;ši likumam, nav. Un, nekāda uzticība ne Mozgim, ne tai komisijai pēc tā visa tāpat nav.
Anna
A
Jēziņ, beidzot, trīs mēnešus pēc skandāla, kad nolieta ar dubļiem līdz pēdējam, Bērnu slimnīca attapusies un sāk detalizēti skaidrot savus lēmumus, lai sabiedrībai ir saprotams, kāpēc iepirkumu komisija rīkojusies tā vai citādi! Tas bija jārada UZREIZ - sākot ar Mozgi un visiem pārējiem - SKRUPULOZI jāizskaidro savi lēmumi, pēc kādiem likuma punktiem kas noticis utt. Soli pa solim! Neiet runa par konkursiem, kur pie lemšanas vija apcietinātie - to lai KNAB pēta, bet par n-tajiem citiem konkursiem, kur nekādas korupcijas nav bijis. Skaidrs, ka Latvijas likumdošana ir viens dzīvs vājprāts, viens punkts kontrastē ar citu utt. utjpr. Skaidrs arī tas, ka, nezinot medicīnas specifiku, var bļaut ilgi un dikti, kāpēc tādi lēmumi un visur saskatīt korupciju. Arī tur, kur tās nav pat tuvu. Bet tāpēc cilvēkiem ir JĀIZSKAIDRO savi lēmumi. Ja kāds no BKUS vadības vai PR lasa - nu taču skaidrojiet arī citreiz visu, kas notiek, nevis kā aitas stāviet un dumji noskataties, kā jūs dzen zemē iekšā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas