Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Bērziņa likumdošanas iniciatīva par eksprezidentu privilēģiju mazināšanu Saeimā varētu nonākt rudenī

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ar ko lepoties?
A
kāds pašlepnums var būt prezidentam, ja Valstī ir liels bezdarbs, daudzas ģimenes ar bērniem dzīvo mazos ūķīšos, nabadzīgi pensionāri knapinās , jaunie mūk prom no pašlepnās Latvijas! Vai tas viss vairo ex-pr... pašcieņu, lepnumu?Augsti godātie ex... pabraukājiet pa Latvijas grantētajiem ceļiem un jums būs kauns nevis lepnums ! Varbūt beidzot sagribēsies darīt labus darbus tautas labā.
pareizi,
p
ex-pensionāriem laika diezgan, beidzot var iepazīties ar savas tautas dzīvi aci pret aci.
  • 0
  • 0
Klāriņa
K
..manams satraukums ..bijušajos .,,.arī mums vēlas atnemt ...!!,,To nevar pieļaut ! Mēs ,,esam nopelnijusi,,!!
p
p
;-))
  • 0
  • 0
cuukas
c
OK! Man nav iebildumu kaut ko atmest Freibergai par viņas darbu, bet kaut kādam Ulmanim un Zatleram, kuri tikai pagrauza cepumus un padzēra tēju ar ārvalstu diplomātiem, bet reāli nav darījuši neko lai valstij palīdzētu - es neredzu jēgu viņus nodrošināt. Tikai tāpēc vien, ka viņi tajā amatā ir bijuši, nenozīmē, ka viņiem automātiski pienākās visas tās privilēģijas. Tikai tad, ja viņi to ir nopelnījuši. Jo alga un pēcāk pensija, ko viņi saņem, ir pietiekošo liela, lai viņi varētu dzīvot pārticībā. Jā, tā viņiem pienākas, bet nekas vairāk!
;
;
MAN ir iebildumi- jau par valodas likumu vien! Nemaz nerunāju par robežlīgumu...
  • 1
  • 0
Ivars Graudums
I
Nekaada apsardze godiigam un drosmiigam eksprezidentam nav vajadziiga! Macaties no skandinaaviem un citiem gjermaanjiem! No shaadas pieejas cieta tikai vienreiz zviedrs Olafs Palme. Un privileegjijas prezidentiem jaapiemeero tautas dziives liimenim. Bijushais prezidents nedriikst buut mantkaariigs un naudaskaars egoists!
Iedomājieties...
I
Vai nebūtu taisnīgi, teiksim Jānim Stradiņam, akadēmiķim, kuru pazīst pasulē samaksāt par dzīvokli, jo viņa ģimenes mantojumu paaudzēs neļauj izmantot ne biblioteku ne kabinetu, neekonomējot uz izdzīvošanas rēķina. Vecā ķēve VVF nav viņa mazā pirkstiņa vērta. Viņu sauc par Latvijas sirdsapziņu un politikā, pēc viņa paša vārdiem, viņam nav ko darīt, jo tur skalojas visi netīrie mēsli. Bet Rumpītis? Par Zatleru neķengāsimies, jo viņš ir ļoti talantīgs ķirurgs un sen sevi atpircis, veicot tūkstošiem operāciju. Viņam nav paveicies ar sievu. Bet par viņu darbiem jātiesā visi, jo viņi faktiski ir iznīcinājuši Latviju. Notrallinājuši. Viņus par to ir jāsoda. Pēc likuma bardzības- ar mūža ieslodzījumu, bet Kanādas ķēvi- Maskavas čekas aģenti, kura bija čekistu mīlēta un gaidīta 70-tajos gados Latvijā- Bojāra ievesto- izrīvēt kā spļāvienu uz grīdas.
vispusīgi
v
Eksprezidenti ir jānodrošina. Bet ja valsts ir parādā miljardus. Parāds attiecas uz visiem kā arī uz eks.. . Jāatceras arī kādus likumus un to izmaiņas paši ir parakstījuši.
prezidentu ;lietas
p
Zatleram trīc bikses, protestēs pret Bērziņa iniciatīvu. Protams, viss atkarīgs no sievas lēmuma. Kolēģa viedoklis.
ērce
ē
Latvijā bujušo prezidentu privilēģijas ir pārspīlētas. Valsts to nevar atļauties un tas nav vajadzīgs.
derty
d
Vaira Vīķe Freiberga pārpratusi. Ne jau pavisam noņemt, bet samazināt gan vajag un nekur pašlepnums un pašcieņa nepazudīs. Un vēl kas ļoti būtiski. Gana ir saņemt sociālos labumus pēc prezidentūras beigām tik gadus, cik gadu bija prezidents. Šobrīd ir sanācis pavisam ačgārni- Zatlers nodienēja 4 gadus, bet labumos iekāpis visdārgākajā makā. Nē , draugi, tā nevar turpināties. Katram pēc nopelniem un pēc gadiem!!! Un jāsamazina labumiem vērtības- tas nu ir par traku, kad krīzes laikā bijušie barojās uz nabagu rēķina. Absolūti par baltu velti! Tāda reklāma un pašcieņa nav vērtējama nekādā līmenī. *un vel ko piebildīšu- dzīvokli piešķirt vajadzēja VVF, viņa šeit ieklīda no Kanādas, bet tiem abiem, ko tad šie, vai tad Ulmanis sadzīves pakalpojumu kopmītnēs dzīvoja un Zatlers TOS palātā mitinājās, ka arī šiem pa dzīvoklim. * Un mašīnas arī no tā dārgākā gala, var padomāt , ka nav lētākas, vai? Pietiek par valsts naudu baroties un pa pasauli vizināties! Nav nevienā valstī tik dāāārgi eksprezidenti, NAV!!! Pat bagātā Amerika izfirķē bijušos no Baltā nama, ka nemetās un neko nepiešķir, katrs dodas uz savu fazendu, jo labumus saņēma, kamēr par prezidentu dienēja. Bet nu te ir Latvija, kur katrs iedzīvotājs ir ubags, bet prezidenti nākamie aiz dieva.
DD1
D
Cienu prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, bet arī šī dzīvesgudrā sieviete nav sapratusi, ka Latvijas exprezidentu "sociālās garantijas" ir stipri vien pārspīlētas salīdzinājumā ar pavalstnieku dzīves līmeni un valsts iespējām. Sevišķi tas sāka durties acīs, kad prezidenta amatā nonāca necienīgs, mantkārīgs cilvēks.
  • 3
  • 0
May be
M
Lai nu kura govs mautu, bet ne Bērziņa. Kazi, a varbūt interese radīsies, kā tur bija, ka to lielo pensiju izšeptēja? To likumu pieņēma dažu cilvēku interesēs un tas darbojās īsu brītiņu. Tad arī dažiem labklājība uzradās... Kad viss nāks gaismā, joki nebūs? Un kā ar tām Eiropas naudām viesu namam? BET vispār ziepes ievārīja Zatleriene ar savu alkatību, kas visus tracināja. Un VVF meli par beigto mersi visam pielika punktu. Gan jau uzradīsies kāds, kas Bērziņa pagātni izošņās
Pārliecība
P
Lai nu paliek pagātne (var jau būt, ka uzošņās), bet mēs tagad runājam par nākotni... ;-)
  • 0
  • 0
divritenis
d
Bet ka ir ar griestiem masinai un dzivoklim? Tie var but 10 000 Ls, ka ari simtos tukstosos.
BK
B
ir ok, ja prezidents grib tautai izpatikt, bet, vispaar, vajadzetu taa kaa taisnigu atalgojuma sistemu valstii, ne? :))
Vobla
V
Ja vēlas privilēģijas salīdzināt ar citām valstīm, tad pats pirmais ir jāsalīdzina tautas dzīves līmeņi. Nu nevar ES nabadzīgākajā valstī eksprezidentiem nodrošināt komunisma sludinātos dzīves labumus. Ja vēlas ekstras, tad tikai uz tautas ziedotiem līdzekļiem. Un tad jau redzēs, kurš būs pelnījis.......
L.
L
Ja jau Bērziņš negrib, var pēc prezidentūras pats no privilēģijām atteikties, bet nevajag jau tāpēc pilnīgi likumu mainīt, jo tā ir, ka "(..)sociālās garantijas, kas pienākas eksprezidentiem, ir valsts pašcieņas un pašlepnuma izpausme."
P
P
Vai pašcieņai un pašlepnumam jābūt tikai valstij? Vai tomēr otrai pusei arī (pēc prezidentūras beigām) ???
  • 0
  • 0
L.Grantiņš LRTT&H-86
L
Šiem izdzimteņiem vienīgā īstā vieta ir karātavas.
ragana
r
Linard,nomierinies!ir pavasaris.Mēgjini domāt par kaut ko gaisu,kas ir bijis tavā dzīvē!Netiesāsim tos izdzimtenjus!Vinjiem jau ir sava alga garantēta!
  • 4
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas