Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Bērziņš atpakaļ izmēģinātā krēslā

Tieslietu ministra amatam jaunajā valdībā izvirzītais Gaidis Bērziņš šo amatu ieņēmis jau Aigara Kalvīša (TP) un Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībās no 2006. līdz 2009. gadam.

Viņš sola kā galvenajai prioritātei pievērsties tiesu noslodzes samazināšanai, lai procesus varētu izskatīt ātrāk.

Providus penitenciārās un tieslietu sistēmas eksperte Ilona Kronberga G. Bērziņu vērtē kā «pietiekami augsti kvalificētu juristu», tomēr ar atrunu, ka ministrs būs tikai tik spēcīgs, cik komanda, ko viņš ap sevi sapulcēs.

Kā liecina G. Bērziņa kandidāta deklarācija, viņam pieder trīs nekustamie īpašumi, kapitāldaļas četrās firmās un ievērojami uzkrājumi četrās dažādās valūtās. Viņš arī izsniedzis vairākus aizdevumus, bet parādu G. Bērziņam nav.

Politiķis arī ieņem lektora amatu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Portāls Pietiek.com savulaik rakstīja, ka G. Bērziņam neoficiāli pielipusi palama Lemberga advokāts, tomēr politiķis noliedz, ka jelkādā veidā savā advokāta darbībā būtu bijis saistīts ar Ventspils mēra interesēm.

Pie savām prioritātēm ministra amatā G. Bērziņš arī minēja mediācijas likuma izstrādi, Eiropas standartiem atbilstoša hipotekārās kreditēšanas regulējuma ieviešanu un turpmāku modernizāciju Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

I. Kronberga savukārt piebilst, ka ministram būtu jāpievēršas arī Valsts probācijas dienesta kapacitātes celšanai, jo tam līdz ar iecerētās apjomīgās krimināltiesību reformas īstenošanu tiks uzlikta milzīga papildu slodze.

Viņa arī nekautrējās aicināt uz IeVP priekšnieka Visvalža Puķītes nomaiņu, jo «man nav pamata uzskatīt, ka viņš ir pietiekoši kompetents, lai vadītu IeVP».

Savulaik V. Puķīti IeVP vadītāja amatā iecēla tieši G. Bērziņš. Pret IeVP priekšnieku pavasarī, atsaucoties uz Valsts kontroles pārmetumiem, tika ierosināta disciplinārlieta, kas varēja novest viņu pie amata zaudēšanas, bet viņš uz vairākiem mēnešiem saslima, līdz ar to lietas virzība iestrēga. G. Bērziņš gan pagaidām viedokli par to atturējās paust: «Vispirms gribētu iepazīties ar situāciju iestādē.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas