Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Bērziņš tiesībsargājošo iestāžu atzinumus nodos vērtēšanai Dombrovskim

Valsts prezidents Andris Bērziņš saņēmis pieprasītos tiesībsargājošo institūciju atzinumus par topošajiem ministriem un nodos tos vērtēšanai premjera amata kandidātam Valdim Dombrovskim (Vienotība).

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai BNS norādīja, ka atzinumi netiks publiskoti, bet iedoti Dombrovskim pusdienlaikā paredzētajā sarunā. Pēc divpusējās tikšanās, kas notiek šobrīd, abas amatpersonas arī būs gatavas atbildēt uz mediju pārstāvju jautājumiem.

Viņa skaidroja, ka prezidents nevar noraidīt kādu ministra kandidātu, to var darīt tikai premjers, jo atbilstoši Satversmei prezidents var noraidīt tikai premjera amata kandidātu.

"Tā jau būs premjera amata kandidāta izvēle un rīcība [noraidīt vai nē ministra amata kandidātu], saņemot atzinumus," piebilda Krapāne.

Jau vēstīts, ka prezidents pieprasījis atzinumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, Satversmes aizsardzības birojam, Valsts ieņēmumu dienestam un Ģenerālprokuratūrai.

Prezidenta aicinātais premjera amata kandidāts Dombrovskis ministru amatu kandidātus prezidentam iesniedza pagājušajā nedēļā.

Jaunās valdības apstiprināšana iecerēta otrdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas