Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Bijušais Jūrmalas mērs Hlevickis cietumā uzvedas priekšzīmīgi

Tā dēvētajā Jūrmalgeitas lietā notiesātais bijušais Jūrmalas mērs Juris Hlevickis, atrodoties ieslodzījumā, strādā cietuma medpunktā un uzvedas priekšzīmīgi.

Kā pastāstīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks ģenerālis Visvaldis Puķīte, Hlevicka uzvedību septembra beigās vērtēja cietuma komisija, kura ieslodzītajam piešķīra augstāko pakāpi slēgta tipa cietumā, kas nozīmē, ka bijušais Jūrmalas mērs uzvedas priekšzīmīgi.

Vērtējot Hlevicka uzvedību, komisija ņēma vērā arī to, ka ieslodzītais strādā cietuma medpunktā. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1956.gadā dzimušais Hlevickis ir mediķis pēc izglītības. 1980.gadā viņš beidzis Rīgas Medicīnas institūta Ārstniecības fakultāti.

Kā pastāstīja Puķīte, uz pirmstermiņa atbrīvošanu gan Hlevickis saskaņā ar likumu pagaidām pretendēt nevar, jo viņš vēl nav izcietis trīs ceturtdaļas no piespriestā brīvības atņemšanas soda termiņa. Tomēr, turpinot labi uzvesties, jau nākamgad bijušais Jūrmalas mērs varētu pretendēt uz ieslodzījuma izciešanu daļēji slēgta tipa cietumā.

Hlevickim piespriestā brīvības atņemšanas soda termiņš beidzas 2012.gadā.

LETA jau ziņoja, ka 2008.gada 22.augustā Augstākās tiesas (AT) Senāta Krimināllietu departaments atstāja negrozītu apelācijas instances tiesas spriedumu 2005.gada Jūrmalas pašvaldību vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā, kurā bija apsūdzēts Hlevickis (tolaik LPP), uzņēmējs Germans Milušs un deputāta kandidāts Gvido Harijs Volbrugs.

Gan Zemgales apgabaltiesa 2007.gada martā, gan AT Krimināllietu tiesu palāta 2008.gada janvārī Hlevicki, Milušu un Volbrugu atzina par vainīgiem kukuļa došanā Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam ("Mūsu zeme"), lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās nobalsotu par Hlevicki.

Hlevickim un Milušam tika piemērots piecu gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju, bet Volbrugam - trīs gadu brīvības atņemšana nosacīti ar tikpat ilgu pārbaudes laiku. Tā kā Milušs bija pazudis bez vēsts, viņa sievas iemaksātā drošības nauda - 20 000 latu - ar tiesas lēmumu tika ieskaitīta Valsts kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas