Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Bijušie Augstākās Padomes deputāti aicina veidot jaunu Satversmi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Šampēteris
Š
Ja kādam patiesi gribētos ko darīt, pietiktos Saeimas prezidiju pacelt uz lietussargiem un pačukstēt, lai izvelk no dziļās atvilknes likumprojektu par Partiju finansēšanu. Tas gan neatnesīs slavu un godu biedriem, kuri paraduši teikumu sākt ar vārdiem - Es jau teicu, Es jau toreiz, ... Tāpat mūsu visu atbalsts noderētu Vēlēšanu reformas biedrībai, kura sevi jau pierādījusi.
Dalīta sabiedrība.
D
Sasbiedrība ir sadalīta divās daļās, nabagos ,kurus nemitīgi valsts vara aptīra,un bagātajos,kas paši sev patvarīgi piešķir algu pēc savas gribas,un kuriem krīze neeksistē.Pilnīga varas patvaļa,nerēķinoties ar lielāko tautas daļu.100% piekrītu,ka ir jāmaina satversme. Tautai ir jāatbalsta šie cilvēki,kas izvirza šādus tautai nozīmīgus priekšlikumus.{Paldies jums ,ka domājat par tautas izdzīvošanu ,un dzīvi.Lai jums un mums tas izdodas īstenot dzīvē.Pietiek paļauties uzmeliem un tukšiem solījumiem.
Imants
I
Neatkarīgās Latvijas Augstākā Padome (AP) bija demokrātiska, godīga un pieņēma labus likumus. Diemžēl, ir piemēri, ka godmaņvaldība tos nepildīja. AP varēja iesniegt savus priekšlikumus katrs Latvijas iedzīvotājs un ņēma vērā , ja priekšlikums saturēja pilnīgi izstrādātu un pamatotu normu. Tā arī es savulaik iesniedzu priekšlikumus - kāda likuma sadaļu, svītrojot jau izstrādāto un tā gandrīz nemainīga tika iekļauta likumā, bet vēlāk Saeima šo likumu bojāja neskaitāmas reizes, līdz absurdam, tieši valdošās kliķes interesēs, pataisīja par koruptīvu likumu. Par Satversmes vai Konstitūcijas pamatu jāņem jau izstrādāto Jura Bojāra projektu, kas ir izcils darbs. To no jauna jāpublicē un jāsaņem ierosinājumi, jāapkopo un jālaiž tautā. Tā ir aplamība, ka tautai piedāvāu referendumu par tautas vēlētu prezidentu un/vai kaut kādus skribelējumus Vēlēšanu likumā. Tas neko nedos. Apsveicu iniciatīvu un ceru, ka to atbalstīs SABIEDRĪBA CITAI POLITIKAI un Libertas lv. Par šādu priekslikumu būtu jāiestājas visām partijām, kuras ir zem varas partiju svītras, plus JL, PS. Lai veicas.
filozofs
f
partijas , kuraam ir iipašnieki neatzistu par partijaam , taas ir ģimenes ar mafiozaam struktuuraam, nekaadas varas partijaam nav , taas nodrošina partiju iipašniekiem varu , šie iipašnieki arii visu savaa starpaa nolemj , partija viņu instrumenti , tik nesaderiiga koaliiķija kaa patreizeejaa , Repšes vaardiem runaajot smagaakais peeckara gadiijums....
VG
V
Biedri, apskatiet vēlreiz pašreizējo Satversmi, jo ipaši to pantu, kas nosaka tiesības grozīt Satversmi, vai tad partijas pašas sev atņems tiesības un varu? :)
Revolucionars
R
Pareizi buržujiem ir jānorāda viņu vieta!
k
k
un jāsāk ar "viens likums viena taisnība visiem", jāatceļ AP deputātu personālās pensijas. reformātori, bļin!
Džo
D
Швейцария была создана из объединения 3 кантонов. Глава страны — президент, избираемый каждый год по принципу ротации из числа членов Федерального совета. Высший орган законодательной власти — двухпалатный парламент — Союзное собрание, состоящее из Национального совета и Совета кантонов (Палаты равноправные). Национальный совет (200 депутатов) избирается населением на 4 года по системе пропорционального представительст
Jaunietis
J
Tikai viens konkrēts peimērs, Kardināls Pujāts ir labākais Šlesera kunga draugs. Bet ja tav vajag vairāk., tad iesaku pavērot Lūgšanu Brokastis, kas drīz notiks un apskatīties politisko eliti kas tajās piedalīsies. No tavējiem jēlajiem sorozīdiem labi ja būs lācītis, un tad, tikai tāpēc, ka protokols liedz neielūgt šo jampampiņu.
Karamba
K
Gluži pareizi, tā Satversme sen bij jāmaina..Leiši ar igauņiem to paveica bez minstināšanās jau 90. gados, kamēr latvji auklējās ar sentimentālām atmiņām, jeb ticamāk- tieši tāds amorfs pamatlikums bija ērts politmafijas nodomiem. Kaut gan, raksti kādus likumus gribi, vispārējo postkomunistu zagšanu, bezprincipu būtību, tas nemainīs. Nav jau tā, ka tikai daži tie sliktie..tie ir tikai redzamākie.Panīkušos pagatiņos tāpat sev iešķiebj aldziņas ar trīs nullēm, muhļo ar konkursiņiem, iekārto darbā sev tuvos debīliķus, utt.. Mērogi citi, sīkāki, pa niekiem..bet būtība tāpati.
fakts
f
Izlasiet uzmanīgi LR Satversmi - tajā nekas nav teikts par partiju darbības principiem un vēlēšanām pēc partiju sarakstiem. Pašreizējais bardaks izriet no parastajiem likumiem - partiju finansēšanas, vēlēšanu utt. Taču ierosme par jaunas Satversmes sapulces sasaukšanu, kas izstrādātu godīgu valsts politisko un pārvaldes sistēmu, būtu atbalstāma.
riņķī apkārt
r
... par Šlesera kungu iestājas Baznīvca un visi ticīgie..+++ nu gan - lēnāk pār tiltu - jaunieti :) Neesmu dzirdējis, ka mana luteriskā baznīca iestātos par LPP, jebarī par kādu citu konkrētu politisko partiju :) , bet vislielākais pārsteigums man ir par to, ka tu tik droši spried par manām politiskajām "simpatijām" :)
Jaunietis
J
Gribu redzēt, vai smiesies nākošvasar, kad Rīgā sāks nākt Krievijas investīcijas un Krievijas uzņēmēji. Visiem vajadzēs strādniekus, un 50 000 ir minimālais no darbavietu skaita, kas būs jāaizpilda kad Rīga kļūs par galveno Maskavas tirzniecības ceļu uz rietumiem.
Zuze
Z
Zini paies vēl pāris gadi TAVĀ PATREIZĒJO PARTIJU "DEMOKRĀTIJĀ" UN PILSOŅI MASVEIDĀ RAUSIES ATPAKAĻ TEVIS TĀ CINISKI PELTAJĀ DARBAĻAUŽU VALSTĪ! Bet lai tur nenonāktu domā ar galvu nevis tikai savus partijas laozungus izsauc. Kāpēc man kā pilsonei jāmaksā par partiju sagrauto ekonomiku, par patreizējo un iepriekšējo politisko ministru stulbumu? Uzskatu jau sen , ka patreizējās partijas jāaizliedz ar likumu un kāmēr nav izveidojušās normālas partijas, kuras atbilst noteiktiem demokrātijas standartiem gan pārstāvniecības ziņā, gan savā saturā, Tauta no tādām šļurām ir jātbrīvo. Un neapsaukājies, lūdzu! Tas jau JL garā.
vecis
v
Visa ruņa par Satversmae maiņu būs tukša muldēšana ja gribēs izmainīt Satversmi, par labu tautai , nevis zagļīem. Ja otrādi, tad lūdzu, pēc nedēļas jau būs izmainīta! Vai nav labs piemērs ar likumu par žīdisko lopu kaušanu? TAr tādām pat sekmēm, kā likt partiju deputātiem mainīt Satversmi par labu tautai un demokrātijai, varētu likt viņiem pieņemt likumu par sriķiem ziepēm un deputātu pakāršanu Ziemassvētkos pie eglēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas