Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bijušie mēri skeptiski par Vienotības ieceri veidot latvisko partiju bloku

Vienotības plānus uzrunāt latviskās partijas, lai aicinātu kopīgi gatavot saturisku piedāvājumu pašvaldību vēlēšanām Rīgā, vairāki bijušie Rīgas mēri vērtē skeptiski un portālam Diena.lv atzīst, ka vienota saraksta izveide visticamāk būs grūti realizējama. 

Bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis ideju sauc par nenopietnu un atzīst, ka nespēj noticēt, ka tik liela partija kā Vienotība domā tikai par nacionāliem jautājumiem. Rīga, kā uzsver A. Ārgalis, prasa milzīgi lielu saimniecisku potenciālu, lai attīstītu un piedāvātu saimnieciskus risinājumus.  

“Šobrīd nostādīt, ka būs viena krievu partija un viena latviešu partija, tas jau gandrīz velk uz to, ka grib veicināt, lai sākas kaut kāda savstarpēja rēķinu kārtošana. Ļoti skeptisks esmu,” sacīja A. Ārgalis. 

Ideju kritizē arī bijušais mērs Jānis Birks, kurš portālam Diena.lv atzīst, ka partijām būšot sarežģīti vienoties par kopīgu sarakstu. “Idejiski varbūt tas ļoti labi izskatās, bet praktiski realizēt, kaut vai sastādot šo sarakstu ar deputātu amata kandidātiem, tas ir diezgan sarežģīts jautājums,” uzskata J. Birks. 

Viņš uzsver, ka partijām būtu nepieciešams vienoties ne tikai par vienotu sarakstu, bet arī par kopīgu ideoloģisko platformu: “Katrai partijai ir sava ideoloģija, sava ideja, ko viņi grib attīstīt. Lai visu saliktu vienā maisā, es, godīgi sakot, stipri šaubos.”

Turpretī bijušais mērs Aivars Aksenoks teic, ka ideja par vienota saraksti izveidi neesot slikta, jo pieredze rāda, ka lielākajā daļā gadījumu pēc Rīgas domes vēlēšanām latviskās partijas mēdz sagrupēties kopā.

“Starp šīm latviskajām partijām patiesībā nemaz tik lielas ideoloģiskas pretrunas nepastāv. Drīzāk tās varētu būt pretrunas starp kaut kādām personībām, varbūt akcentiem vienas vai otras partijas politikā,” pieļauj A. Aksenoks.

Viņaprāt, šāds partiju bloks noteikti varētu konkurēt ar Saskaņas centru (SC), taču tas lielā mērā būtu atkarīgs no tā, kā partijas veidotu savu programmu, kā runātu ar vēlētājiem un vai tās pozicionētu sevi tikai nacionālajos jautājumos. “Būtu ļoti svarīgi, lai tās piedāvātu arī labu saimniecisko piedāvājumu, savu saimniecisko redzējumu,” piebilda A. Aksenoks. 

Diena jau vēstījusi, ka Vienotība tuvākajā laikā varētu uzrunāt latviskās partijas, lai aicinātu kopā sākt gatavot saturisku piedāvājumu nākamā gada vasarā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām Rīgā. 

Par vairāku politisko spēku iespējamo startēšanu kopā ar vienotu sarakstu kā alternatīvu SC pagaidām vēl esot pāragri runāt, Dienai atzina Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. Uz aicinājumu pirmā varētu atsaukties Nacionālā apvienība Visu Latvijai! - TB/LNNK, kas šādu varbūtību jau apsvēra pagājušās nedēļas nogalē apvienības konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas