Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Borovkovs: nodoklis dienesta auto ir “rupja iejaukšanās komercdarbībā”

“Var taču ar nodokli aplikt gan kafijas automātu, gan datoru, gan krēslu gan tualeti. Valsts sektorā dienesta auto lietošana privātām vajadzībām jau sen ir noregulēta likumā, bet mēģinājumi attiecināt to uz privāto sektoru ir ārkārtīgi rupja iejaukšanās komercdarbībā, tas ir nepieļaujami,” vērtē Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs.

Viņš uzskata, ka, valsts finanšu politikai ejot šādu ceļu, tiks sagrauta jebkāda Latvijā vēl darbojošās uzņēmēdarbība.
“Var pat aplikt ar nodokli ieiešanu un iziešanu no ofisa. Tas [nodoklis] ir absurds un dumjš. Tas ir mēģinājums aplaupīt privāto sektoru, jebkuru, kas tajā vēl darbojas, lai viņi vienkārši pazustu no šejienes,” sašutis ir A.Borovkovs. Juristu biedrības līderis uzskata, ka Finanšu ministrijas politika šobrīd ir vienkārši “laupoša un graujoša”.

Biedrība aicina diskutēt par šī nodokļa piemērošanu tikai valsts sektoram. Taču arī šajā gadījumā efekta nebūšot, pieļāva A.Borovkovs. “No vienas nodokļu naudas uztaisīt jaunu nodokli būtu vienkārši dumji.”

Viņš neizslēdza, ka kāds no privātās sfēras jaunā nodokļa piemērošanu dienesta auto varētu apstrīdēt.

Jau vēstījām, ka Juristu biedrība šodien izplatījusi paziņojumum, paužot, ka nodokli par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām vajadzētu piemērot tikai valsts sektoram.

“Juristu biedrība šādu pieeju redz kā apspriežamu vienīgi attiecībā uz publisko sektoru, bet aicina to nepiemērot privātajam sektoram,” sacīts paziņojumā.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šonedēļ biežāk uzspīdēs saule un līs visā Latvijā

Šonedēļ Latvijā biežāk uzspīdēs saule un gaiss iesils līdz plus 26 grādiem, tomēr nokrišņi būs novērojami plašākā valsts daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas