Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brigmanis būtiski palielina savus uzkrājumus

Viens no redzamākajiem Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķiem Augusts Brigmanis ar katru Saeimas sasaukumu spējis kļūt arvien turīgāks un turīgāks. Turklāt atšķirībā no daudziem citiem naudas krājējiem, kuri mēģina naudu turēt dažādās valūtās, Brigmanis priekšroku dod latiem.

Politiķis startē arī ārkārtas vēlēšanās no ZZS Zemgales saraksta ar pirmo kārtas numuru, kas lielā mērā nodrošina viņa iekļūšanu atkal deputāta krēslā. Brigmanis ir bijis deputāts trīs Saeimas sasaukumus pēc kārtas.

Deklarācijā, kuru Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedzis uz 11.Saeimu kandidējošais Brigmanis, viņš uzrāda 119,3 tūkstošu latu lielus uzkrājumus, no tiem nedaudz vairāk kā pieci tūkstoši ir eiro valūtā. Savukārt, kandidējot uz 10.Saeimu, kopējā uzkrājuma summa bija 77,5 tūkstoši latu, uz 9.Saeimu – 28,7 tūkstoši, savukārt uz 8. Saeimu 2002.gadā toreizējais deputāta kandidāts uzrādījis vien 1702 latu bezskaidras naudas uzkrājumus.  

Padomju laikā Brigmanis ir bijis Komunistiskās partijas biedrs un Saldus rajona komitejas pirmais sekretārs. 1990.gada aprīlī viņš bija viens no Latvijas Neatkarīgās Komunistiskās partijas veidotājiem. Brigmanis kandidēja arī Augstākās Padomes vēlēšanās kā neatkarīgs kandidāts, taču netika ievēlēts.

1999.gadā Brigmanis kļuva par toreizējā zemkopības ministra Aigara Kalvīša padomnieku. 2000.gadā tika ievēlēts par Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāju. Šo amatu Brigmanis ieņem joprojām.

Ar otro numuru no LZS saraksta Brigmanis kandidēja 2001.gada Rīgas domes vēlēšanās, tomēr netika ievēlēts. Savukārt jau nākamā gada 8.Saeimas vēlēšanas beidzās jau ar iekļūšanu parlamentā. Turpmākajās parlamenta vēlēšanās Brigmanim izdevās gan noturēties deputāta krēslā, gan arī pakāpeniski palielināt savu turību. Īpaši pēdējā laikā, kad nepilna gada laikā, būdams deputāts, Brigmanis uzkrājumus palielināja par aptuveni 42 tūkstošiem latu.

Tiesa, Brigamanim pieder zemnieku saimniecība "Priedule", kas specializējas graudkopībā. Ja 2009.gadā tās saimniekošanas apgrozījums bija 114 tūkstoši latu un peļņa – 16,8 tūkstoši latu, tad pērn zemniekam Brigmanim klājās jau daudz labāk. Proti, ar 147 tūkstošu latu apgrozījumu saimniecības peļņa bija jau 98 tūkstoši latu. Vislielākie ieņēmumi saimniecībā gūti no graudaugu un rapšu sēklas realizācijas. Brigmaņa saimniecība ir saņēmusi arī 70,6 tūkstošu latu lielas subsīdijas.   

Brigmanis salīdzinoši nedaudz naudas glabā arī skaidrā naudā – 1800 latu. Viņam nav parādsaistību. Taču viņam pieder māja un divi zemes gabali Tukuma novadā, kā arī zeme Jelgavā. Viņam pieder arī 10 akcijas 10 latu vērtībā a/s "Jelgavas Dzirnavnieks". 

* ziņu aģentūra BNS pirms vēlēšanām publicē ziņas, kurās analizētas populārāko partiju deputātu kandidātu deklarācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas