Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brigmanis lūdzis LZS valdes uzticības balsojumu viņam

Trešdien vakarā notika Latvijas Zemnieku savienības valdes sēde, kurā LZS priekšsēdis Augusts Brigmanis ir aicinājis valdi nobalsot par uzticību viņam un saņēmis pārliecinošu atbalstu, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

"Jā, es to izdarīju, jo vēlēšanu rezultāti ir tādi, kādi ir. Esmu daļēji atbildīgs, tāpēc man bija svarīgi noskaidrot, vai man ir atbalsts," Dienai apstiprināja Brigmanis. No ZZS Saeimā ievēlēti 11 deputāti - par 10 mazāk kā 12. Saeimas vēlēšanās.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vadītājs Jānis Bordāns izteicās, ka JKP prioritāte ir tiesiskums, liekot saprast, ka JKP un ZZS ir atšķirīga izpratne par vērtībām. Vēlētājs esot skaidri pateicis, ka grib valstī pārmaiņas. "Mums ir jāveido valdība ar politiskajiem spēkiem, kurus ir nolicis priekšā vēlētājs," paskaidroja Bordāns.

Premjers Māris Kučinskis Dienai sacīja, ka pašlaik notiek tikai pirmais sarunu etaps, kurā esot tāda taustīšanās. Viņaprāt, izšķirošais būs otrais etaps, kad jau tiks runāts arī par saturu un tuvinātas partiju vēlmes.

"Tas bija prognozējams," piebilda Kučinskis. Viņš esot nobažījies, vai tiks turpinātas iesāktās reformas veselības aprūpē. ZZS bija apņēmusies pildīt solījumu par atalgojuma paaugstināšanu nozarē. JKP un arī Attīstībai/Par! vadība jau ir paziņojusi, ka plāno izmaiņas veselības aprūpes finansēšanas likumā, jo tas nenodrošinot visu pakalpojumu pieejamību tiem nodokļu maksātājiem, kuri ir, piemēram, pašnodarbinātās personas.

Top komentāri

Z Līvmane
Z
Brigmanim kopā ar Dūklavu vajadzētu pasēdēt maliņā!
LATVIETIS
L
Brigmani, proties kauna un tinies.
mc
m
Bijušie un esošie komunisti liedziet taču reiz Latviju mierā savādāk ,progresīvā Latvijas daļa, beidzot izstums jūs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas