Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Budžeta komisija atbalsta ieceri par MUN palielināšanu līdz 15%

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
To to
T
Ne vienmēr, jo lai es godīdi savam darbiniekam izmaksātu 720€, man nodokļos ir jāsamaksā vēl 540€ pie klasiskā SIA nodokļu režīma! Ar mikro es varu atļauties godīgi samaksāt algu uz konta!
to to
t
Jā, % ir no apgrozījuma, tieši tāpēc tirdzniecība un ražošana šitajā spēlē nepiedalās, ne uz 9% ne uz 5+ soc. nodoklis; viņiem parastais režīms ir izdevīgāks jau kopš MUN likuma pieņemšanas dienas (ja nu vienīgi shēmojot un taisot divus SIA).
To Maaris
T
% ir no APGROZĪJUMA! Sfērās, kā juristi, programmētāji vai arhitekti tas nav daudz, jo apgrozījums pa lielam ir tuvu peļņai, savukārt tirdzniecībā, kur jāatņem prece 9 vai 15% ir krietni jūtamāk! Ja es mazā uzņēmumā, kas atrodas laukos nodrošinu darbu 3 cilv, samaksāju nodoklīti ap 6000 pusgadā, algu katram ap 700 (bez nekādām tur radinieku shēmām), tad tas vēl kādu vrb var atturēt aizbraukt.
VVZ
V
Tas ir nodoklis no apgrozījuma. Izdevumi netiek ņemti vērā, samaksātais PēVēEnn arī. Ar to gribēju pateikt, ka 15% ir paceļami tikai tiem, kuri "ar muti maizi pelna", tas ir- tie, kuriem darba izpildei nav nepieciešami materiālie resursi. Vienā kulē ir sabāzti sīkražotāji ar grāmatvežiem- konsultantiem. Sīkražotājiem ir p...ec.
Ezis
E
Sakarīgāks lēmums tomēr ir tie 15%, jo maksāt 100 EUR katru mēnesi, pat ja nav ienākumu - tas būtu nepaceļams slogs tūkstošiem mikrouzņēmumu, it īpaši reģionos. Papildus tam samazinās arī nodokļu administrēšanas izmaksas.
?
?
Kā sūdu mušas pie karstas lampas?
Maaris (to NEATBALSTU)
M
Uzskatu, ka ir gan adekvāti. Cerēji, ka min soc. stulbuma rezultātā varēsi maksāt 2'000 nodokli no 40'000 apgrozījuma, bet paliki ar garu degunu. Neuztraucies par manām vecumdienām, neizskatās, ka Tavi nodokļi ir spējīgi kādu uzturēt vecumdienās, viena mimimālā pensija pašam knapi sanāk. :D
juris*****
j
... nez kāpēc mūsu valdības rīcība pamazām sāk atgādināt - uz 'ātrā' kredīta adatas uzsēdināta cilvēka izturēšanos. Ar vien tiek ņemts jauns aizņēmums, lai atmaksātu iepriekšējos parādus! Tā nauda, kuru viņi atņems mazajiem uzņēmējiem - dos labu izskatu budžeta 'ekselim' pirmajā brīdī, bet tas maksās to naudu, kas tika ieņemta 9% nodoklī iepriekšējā gadā (tie ir gandrīz 30 milj.), un piedevām vēl - tiks iegūti vismaz 20 000 bezdarbnieku! Un tiem arī būs jāmaksā pabalsti. Vajadzētu iesaistīt valdības darbā vismaz dažus, kas pieprot kaut tikai vienkāršu matemātiku! Pagaidām ir skaidrs viens - vai nu vispirms uzprasīs cigareti, un tad izdauzīs zobus un atņems maku, vai otrādi, vispirms atņems maku, tad uzprasīs cigareti, un beigās, tomēr - izdauzīs arī zobus! ;) 'Gopņiki' - nekas vairāk. Tik tālu nu esam nodzīvojušies!
NEATBALSTU
N
to Māris. Vai 67% ir adekvāti - uzskatu, ka nē. Un kāpēc 15%, bet nevis, piemēram, 12 vai 13% kāpārejas periodā? Jo cipars apalš? Sajūta, ka tieši tā šie lēmumi tiek pieņemti. Man personīgi tie ir tā vienkārši + 4000 Eur nākamgad klāt nodokļos. Vēl, par min soc iemaksām - klau, ja Tu, uzņēmēj, nespēj par sevi samāksāt 97Eur mēnesī, varbūt ver ciet to bodīti!? Man Tevi vecumdienās ar nabadzības pabalstu nebūtu jāuztur!
:)
:
Ja kāds gribēs atteikties no MUN statusa pēc ši likuma stāšanās spēka tad to vairs izdarīt nevarēs jo jāizdara tas bija līdz 15tajam decembrim. Gudrinieki 20tajā datumā vēl lems kaut ko. Malači!!!
Māris
M
to Neatbalstu Tie, kam mazs apgrozījums, tiem nodokļa slogs samazināsies (salīdiznot ar modeli, kurā bija obligātās soc. iemaksas). Tie, kuriem apgrozījums lielāks, tiem būs nodokļu pieaugums. Manuprāt šāda filosofija atbilst MU idejai kā tādai daudz labāk nekā iepriekšējais modelis.
NEATBALSTU
N
Tagad mans nodoļa slogs pieaugs par 67%, kas nav normāli! Piekristu modelim, kur ir min soc iemaksas + 5%, jo tas vismaz risinātu soc iemaksu problēmu. Tie mikro, kas maksāja 100Eur ceturksnī tagad maksās, pieņemsim, 115Eur, kas pilnīgi neko neizmaina viņu soc. nodrošinājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas