Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +19 °C
Pērkona negaiss
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Čepāne: uzņēmumu valdes ir pārvērstas par caurkritušo politiķu pansionātiem

Par amatu sadali valsts iestādēs un uzņēmumos politisko partiju pārstāvjiem un to pietuvinātiem cilvēkiem notiks diskusija Vienotības Saeimas frakcijā, pieaicinot arī vairākus ministrus, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā 100.pants sacīja Ilma Čepāne (Vienotība).

I.Čepāne kritizēja situāciju, kad bijušie deputāti tiek ievēlēti valsts iestāžu un uzņēmumu valdēs un padomēs. “Valdes ir pārvērstas par caurkritušo politiķu pansionātiem,” izteicās Vienotības pārstāve.

“Zināmā mērā uzņēmumu padomes un valdes tiek politizētas. To nevajadzētu uzskatīt par šķelšanos Vienotībā, bet tas ir jāizdiskutē, jo sabiedrība ir neapmierināta,” skaidroja I.Čepāne.

Juridiskās komisijas priekšsēdētāja gan piebilda, ka nedrīkst diskriminēt politiķus, kuri tiešām ir kompetenti un atbilst amatam. “Kāpēc viņš nevarētu atrasties valdē vai padomē, bet mums pārmetīs jebkurā gadījumā,” piebilda I.Čepāne. Kā risinājumu Vienotības pārstāve piedāvāja nepieciešamo kandidātu izvērtēšanu atstāt personāla atlases uzņēmumu ziņā.

Uz jautājumu, vai Vienotībai ir kāds kandidāts tiesībsarga amatam, I.Čepāne atbildēja, ka nē, jo visi, kuriem piedāvāts, ir atteikušies. Pārstāve atzina, ka viņai nav zināms, vai ceturtdien, kad ir tiesībsarga kandidātu izvirzīšanas termiņš, būs, ko piedāvāt. “Mēs esam neapskaužamā situācijā,” piebilda I.Čepāne.

Juridiskās komisijas priekšsēdētāja noliedza, ka kāds viņai būtu piedāvājis kļūt par vienu no kandidātiem, nodēvējot šo informāciju par “baumām”.

Vēlāk I.Čepāne piebilda, ka “tiesībsargs būtu jānosauc Valsts prezidentam, lai novērstu tirgošanos”.

I.Čepāne uzsvēra, ka Vienotība vēl nav nolēmusi, vai atbalstīs Valdi Zatleru prezidenta amatā arī otrajā termiņā. “Ja jautājat manu personīgo viedokli, tad, jā, es labprāt redzētu Zatleru kā prezidentu,” savu nostāju skaidroja Vienotības pārstāve.

I.Čepāne norādīja, ka diskutēt par tautas vēlētu prezidentu varētu šīs Saeimas laikā. Juridiskās komisijas priekšsēdētāja apgalvoja, ka vienlaikus “tauta varētu izteikt savu viedokli”, tomēr priekšvēlēšanu kampaņas varētu iespaidot iedzīvotāju lēmumus, ja tās netiktu stingri regulētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas