Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Ceturtais maijs. Mans subjektīvs redzējums.

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
RRR
R
4.maiju bija jaanosauc par Faktiskaas Neatkariibas atjaunoshanas Dienu (Faktiskaas Neatkariibas!), jo Juridiskaa neatkariiba pastaaveeja visus 50 okupaacijas gadus no 1940.gada liidz 1990.gadam! Ja nelieto vaardu Faktiskaas, tad iznaak, ka Latvija de-iure NAV 50 gadus pastaaveejusi, NAV bijusi okupeeta, un 1990.gadaa ir gluzhi vienkaarshi paarveertusies no Latvijas PSR par Latvijas Republiku. Tas ir loti buutiski! Der ieklausiities loti nopietni! Ja 1940.gadaa okupaacija bija, tad tachu skaidrs, ka de-iure neatkariiba bija peec tam visus naakamos 50 gadus, un peec tiem 50 gadiem to atjaunoja tikai de-facto (turklaat 2 reizes, 1990.gadaa un 1991.gadaa). Ne 4.maijaa 1990.gadaa, ne pec tam 1991.gadaa de-iure neatkariibu atjaunot nevareeja valstij, kas bija 50 gadus okupeeta! De-iure to vareeja atjaunot tikai NE-okupeetai teritorijai, kas TIESISKI bijusi citas valsts dala. Diemzeel! Tieshi taa tas ir tiesiskaa griezumaa! 2007.gada robezliigums jau lauj starptautiski tiesiski uzskatiit, ka okupaacija NAV bijusi!!! Vai ar to liigumu radiito situaaciju tagad veelas veel vairaak nostiprinaat ar shaadu deklaratiivu nosaukumu 4.maijam??? Shausmas... Kas iisti noticis ar Latviju 1940.gadaa? ???
Memory
M
p.s. Ja nu kāds vēlās noliegt, tad demokrātiskā sabiedrība tas ir atļauts - uzrakstīja tak' T.Dreizers ''Amerikāņu traģēdiju'', uzrakstīja ar A.Zinovjevs ''Krievu traģēdiju'', lūgtum' - var uzrakstīt ar ''Latviešu traģēdija'' ( un izdot 2030.g. ) ?
Memory
M
Kāds vēl ''noliegt'' ? Reālo objektivitāti, reāli notikušā (cēloņi) šodienas skarbās realitātes radīšanā (kļūdas) nav jēgas noliegt. Par tām >15 tūkst. izsalkušajām ģimenēm tagad var runāt atklāti plašsaziņas līdzekļos, atklāti aprunāt depopulāciju, bezdarbu, emigrāciju - atklāti var angļu tūristi priecāties un ''atzīmēties'' pie pieminekļiem - atklāti var demonstrēt un mācīt latviešus par t.s. Rietumu vērtībām. Ko noliegt - pašu rokām&galvām uzcētās sistēmas ''labumus'' ? Dzeram šampi, ēdam kaviāru un uzsaucam tostus par draugiem - CIP, Reiganu, Tečeri, Gorbačovu, Jakovļevu... - 100 tosti, šampanietis līs aumaļām ?
atbalstītājs
a
Izcils un gudrs raksts. Visi kas noliedz mūsu vēsturi, TF laiku, noliedz paši sevi.
replika
r
Tomēr īpašas grūtības bija tiem tautfrontiešiem, kuri kandidēja Rīgā, Daugavpilī un vairākās citās urbanizētajās pilsētās. -------- Lasu un brīnos - laikam Škapars ir pret pilsētām un sapņo par latvieti pastalās un lauku viensētā... :) Kāpēc gan urbanizētajās pilsētās bija grūtības, cilvēki stulbāki, vai kāds cits iemesls? Nav smuki runāt nepatiesību, Škapara k-gs.
Daniels
D
bet raksts pec stila atgadina stalina kompartijas iso kursu:) ................................................... . ............................................................ ...... un vāji slēptas ilgas pēc kaut kā nenotikuša - atzinības Gribu vien piebilst, ka "ilgas pēc kaut kā nenotikuša" nav ilgas pēc kādas abstraktas laimes, bet gan atmodas galvenā mērķa - latviešu tautas brīvības un viņu Valsts neatkarības de facto !
ganemans
g
redziet cienītie, mēs visi gribam rakstīt grāmatas pasniegt universitātēs un visādi citādi lieliski pavadīt laiku pie tējas un labi koptu inteliģentu sabiedrībā...kurš to negrib?mēs tāda inteliģentu un gudrinieku tauta...tad sakiet lūdzu kāpēc valsti pārvalda neptāsts plātīzeris, kam no inteliģences nav ne smakas?..paradoksāli vai ne....un šeit arī slēpjas atbilde mūsu valsts mazspējā...kāpēc pie amata un naudas sadales vienmēr tiek kretīns, bet inteliģents paliek ar 150 latu biblotekāra algu, ko viņam visžēlīgi atmet nekaunīgais...pietiks gausties un tēlot inteliģentus...
ganemanam un citiem
g
J.Škapara kungs jau ir uzrakstījis grāmatu, tā tika izdota salīdzinoši nesen. Skat., piemēram, un šobrīd jau strādā pie grāmatas 2. daļas. Pavisam plānots izdot 3 grāmatas. Arī atzinības J.Škapara kunga 82 gadus garajā mūžā ir bijis daudz.
KLM
K
bet raksts pec stila atgadina stalina kompartijas iso kursu:) .................................................... ............................................................ ...... un vāji slēptas ilgas pēc kaut kā nenotikuša - atzinības
E.Dantess
E
latvieshi, izskatas, nav spejigi sevi parvaldit. te nu bija briviba bet raksts pec stila atgadina stalina kompartijas iso kursu:)
zenija
z
Nav augstākas mācības par īstenību.Šī atziņa nav mana, bet es tai piekrītu. Tāpat kā šai : revolūcijas ideju rada vieni, to īsteno otri, bet rezultātus izmanto -trešie. To arī apstiprina J.Škapara raksts. Paldies par to. Pēc 50 gadiem (tad sākoties ""vēsture"", kā to apgalvo kāds jurists) vēsturnieki to izmantos kā avotu. Pašlaik tas liek mums pakustināt smadzenes par jautājumu - k'di bija dziedošās revolūcijas mērķi, un -kas oir tie trešie. Vai mēs viņus neievēlam?
ganemans
g
cien.Škapara k-gs!beidziet stāstīt par vēsturi un jūsu varonīgajām cīņām ar interfronti...uzrakstiet grāmatu, lai studē kam interesanti.Fakts ir viens:5.maija republika ir bankrotējusi, gan materiāli gan morāli. Kāpēc latvieši izrādījās tik nespējīgi uz savu valsti? kāpēc valsti sagrāba pseido politiķi un alkatīgi nelieši?Kāpēc jūs to pieļāvāt un par to klusējāt un klusējat?kur ir jūsu atbildība? Lūdzu atklātu un patiesu viedokli ko darīt!kā latviešu tautas un valsts izlaupītājus un kapračus nogrūst no varas?ja jāņem šautenes rokās, tad tā arī sakiet...ziniet iedzimtais latviešu neizlēmīgums un gļēvulība ir jāizbeidz!sakiet atklāti, ko darīt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas