Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Čigāne: Pēdējais gads politikā man bijis visai vētrains

No partijas Vienotība saraksta ievēlētā 12.Saeimas deputāte Lolita Čigāne, kura nesen paziņoja, ka rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nekandidēs, intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma norādīja, ka pēdējais gads politikā viņai bijis "visai vētrains".

"Man kopš 2014. gada bija domstarpības Vienotībā par to, kā partija attīstās. Pirms gada bija pēdējais brīdis ko darīt, tādēļ kopā ar domubiedriem dibināju jaunu politisko partiju [Kustība Par!], ar kuru mums tomēr ceļi šķīrās. Tādēļ es domāju, ka mana kandidēšana šobrīd varētu radīt un pievienot tam apjukumam, kas šobrīd valda vēlētāju vidū attiecībā uz to, kādi politiskie spēki  būtu vēlami nākamajā Saeimā," norādīja deputāte.

Viņa iepriekš kritizējusi ar pašas līdzdalību dibināto kustību, norādot, ka tajā saimniekojot "politbiznesa haizivis". "Tad, kad mēs dibinājām kustību, vismaz mans redzējums bija tāds, ka tai jākļūst par jaunu, centrisku, proeiropeisku platformu, kas iesaistīs gan labākos, kas politikā jau bijuši, gan arī iesaistītu jaunus cilvēkus. Jo pirms gada es jutu, ka partija Vienotība nespēj piesaistīt jaunus, politiski aktīvus cilvēkus, kas tik ļoti nepieciešami Latvijas politikā."

Deputāte atzina, ka Vienotība bija pazaudējusi redzējumu, ka galvenā vērtība ir cilvēki un viņu dažādība. Pēc 2014. gada Saeimas vēlēšanām, kurās toreizējā Vienotības vadītāja Solvita Āboltiņa palika pirmā aiz svītras Kurzemes vēlēšanu apgabalā, viņai nevajadzēja par katru cenu iegūt Saeimas deputāta mandātu, uzskata Čigāne.

Viņa Vienotības pēdējo gadu sabrukumā vaino ne vien Āboltiņas vēlmi par katru cenu iegūt amatus, bet arī kopējo partijas biedru nespēju paskatīties ilgtermiņā. "Ko soļi, kas šodien varbūt ir ērti, nozīmēs ilgtermiņā. Es domāju, ka tā ir smaga mācību stunda, ko Vienotībā ļoti daudzi ir mācījušies," pauda deputāte.

Čigāne tāpat atzina, ka, viņasprāt, Āboltiņa pēc neievēlēšanas Saeimā 2014. gadā nav izmantojusi labu iespēju atgriezties diplomātiskajā korpusā, kļūstot par vēstnieci kādā valstī, darīt darbu labi, un, iespējams, atgriezties politikā. "Tā iespēja netika izmantota. Diemžēl," sacīja viņa. Kā zināms, Āboltiņa otrdien saņems akreditācijas vēstuli un kļūs par Latvijas vēstnieci Itālijā.

Vērtējot par Jauno Vienotību pārtapušā politiskā spēka iespējas vēlēšanās pārvarēt 5% barjeru un iekļūt 13. Saeimā, Čigāne norādīja, ka partijas rindās ir daudz cilvēku ar ārpolitikas pieredzi, kuri veidojuši Latvijas tēlu gan Eiropā, gan citviet pasaulē. Viņa izteica pārliecību, ka tas ir jaunās partijas spēks un vēlētāji to novērtēs par spīti iepriekšējām kļūdām. Jau iepriekš politiķe neslēpa, ka viņai izteikts piedāvājums kandidēt Jaunās Vienotības sarakstā, ko viņa nav pieņēmusi.

"99,95% Latvijas iedzīvotāju dara kaut ko citu, nevis strādā Saeimā. Es pievienošos viņiem un domāju, ka atradīšu savu vietu. Es nekur nepazudīšu un noteikti esmu gatava izaicinājumam, kas saistās ar mūsu valsts attīstību un virzību," sacīja Čigāne, taujāta par saviem nākotnes plāniem.

Iepriekš Čigāne aģentūrai LETA neizslēdza iespēju tālākā nākotnē atgriezties politikā ar līdzīgi domājošu komandu.

Top komentāri

Tālis
T
Nevis vētrains, bet stulbs, jo pate tādu izvēlējās!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas