Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Cilinskim ilgi ieskrieties nav lemts

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Eināram Cilinskim (NA) jaunajā amatā ieskriešanās laiks nav dots - mantojumā atstātas gan disciplinārlietas pret atbildīgām amatpersonām, kā arī bijušā premjera Valda Dombrovska (Vienotība) rīkojums izvērtēt amatpersonu atbildību Inčukalna gudrona dīķu attīrīšanas projekta īstenošanā, kas nonākusi strupceļā, otrdien vēsta Diena.

Pēc iepriekšējā ministra Edmunda Sprūdža atkāpšanās viņa pienākumus izpildīja nu jau bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP), kurš ierosināja dienesta pārbaudi par amatpersonu rīcību Karvas HES lietā. VARAM valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs decembrī licis sagatavot lēmuma projektu par finansējuma piešķiršanu Karvas HES būvniekam SIA Patina, ar kuru Sprūdžs ierosināja sadarbību pārtraukt. Vides organizācijas vainoja Karvas HES Vaidavas upes sagandēšanā, bet Patina pārsūdzēja tiesas lēmumu, ar kuru HES būvatļauja bija atzīta par nelikumīgu. 

Savukārt Dombrovska rīkojumu izvērtēt gudrona dīķu projektā iesaistīto amatpersonu atbildības izvērtēšanas komisiju Cilinskis rīkojumu precizējis, paredzot tieši Antonova darbības vērtējumu, svētdien ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga. Inčukalna gudrona dīķu attīrīšanas projektu īsteno SIA Skonto būve kopā ar vācu apakšuzņēmēju MUEG, kuri bija norādījuši uz nepieciešamajām papildu izmaksām, atklājot ievērojami lielāku piesārņojumu, nekā sākotnēji domāts. Līdz ar to nepieciešamā summa sasniedza 16 miljonus eiro, ko iepriekšējā valdība arī paredzēja. Savukārt A. Antonovs bija Skonto būve valdes priekšsēdim Guntim Rāvim paziņojis, ka naudas nebūs, jo nav saņemta atļauja no Iepirkumu uzraudzības biroja. Tas, savukārt, atsaucas uz ministrijas vēstuli, kurā apšaubīta papildu naudas piešķiršanas pamatotība. Antonovs piedāvājis rīkot jaunu konkursu.

Tāpat Cilinskis turpināt īstenot arī Latgales attīstības programmu. Viņš par lietderīgu uzskata teritorijas paplašināšanu līdz Alūksnes novadam, kas ir ne mazāk depresīva. Valdība apņēmusies nostiprināt pašvaldību un plānošanas reģionu lomu uzņēmējdarbības un teritorijas attīstības veicināšanā, izstrādājot attīstības programmas arī citiem reģioniem.

Visu rakstu Cilinskis saņem smagu mantojumu lasiet otrdienas, 28.janvāra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas