Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Cimdara atkārtotu ievēlēšanu CVK sola atbalstīt visas Saeimas frakcijas

Ilggadējā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāja Arņa Cimdara atkārtotu ievēlēšanu šajā amatā sola atbalstīt visu Saeimā pārstāvēto politisko spēku frakcijas.

Stingru atbalstu A.Cimdara atkārtotai ievēlēšanai jau pirms kāda laika pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcija, bet trešdien lēmumu par viņa atbalstīšanu pieņēma arī Vienotības frakcija.

Balsot par CVK priekšsēdētāja pārvēlēšanu sola arī Saskaņas centra (SC) frakcija. Frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins sacīja, ka A.Cimdaru atbalstot lielākā daļa SC frakcijas, bet daļai deputātu esot iebildumu, tādēļ viņiem būšot brīvais balsojums.

Pret A.Cimdaru nebalsos un uz kādu citu kandidātu neuzstāšot arī abas mazākās Saeimas frakcijas - Par labu Latviju un Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK. Šo frakciju pārstāvji norāda, ka A.Cimdars esot pietiekami profesionāls un citi kandidāti nav izvirzīti, tādēļ viņi varētu balsot par viņa kandidatūru.

Kā ziņots, iepriekš gan daļa Saeimas deputātu bija skeptiski par A.Cimdara iespējām tikt atkārtoti ievēlētam CVK vadītāja amatā. Iebildumi izskanēja gan no Vienotības puses, kas apsvēra iespēju virzīt kādu citu kandidātu, gan no SC frakcijas puses.

Vienotībā ietilpstošā partija Pilsoniskā savienība (PS) vēlējās šim amatam virzīt PS valdes locekli Kārli Kamradzi, tomēr citi apvienības pārstāvji pret to iebilduši. Kamradzi tagad nolemts virzīt CVK locekļa amatam.

Kandidatūras CVK locekļu un priekšsēdētāja amatiem saeimas frakcijas var izvirzīt līdz 31.martam.

SC nolēmusi CVK locekļu amatam virzīt pašreizējo CVK locekli Raimondu Olehno un juristi Elizabeti Krivcovu, savukārt Vienotība - K.Kamradzi un pašreizējo CVK locekli Sigordu Stradiņu.

CVK sastāvā ir deviņi locekļi, no kuriem priekšsēdētāju un septiņus locekļus ievēl Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus - Augstākā tiesa savā plēnumā. CVK pilnvaru termiņš ir četri gadi, un kārtējām CVK vēlēšanām jānotiek ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc jaunās Saeimas sanākšanas.

Patlaban CVK priekšsēdētājs ir Arnis Cimdars, priekšsēdētāja vietniece ir Kristīne Kurzemniece, sekretārs ir Valdis Veinbergs, CVK locekļi ir Anita Borševska, Pēteris Dzalbe, Tatjana Feigmane, Daina Medne, Raimonds Olehno un Sigords Stradiņš.

Saskaņā ar likumu Par Centrālo vēlēšanu komisiju Saeima ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tās sanākšanas izveido CVK kā pastāvīgi darbojošos institūciju, kas nozīmē, ka 10.Saeimai CVK jaunais sastāvs jāievēl līdz šā gada 2.maijam.

A.Cimdars CVK vadītāja amatā jau ievēlēts četras reizes un šo institūciju vada kopš 1997.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas