Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Cimdars aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties referendumā par valodu

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars dienu pirms ceturtdien atzīmējamās Starptautiskās vēlēšanu dienas aicina visus Latvijas iedzīvotājus piedalīties tautas nobalsošanā 18.februārī par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

CVK priekšsēdētājs mudina Latvijas vēlētājus nebūt vienaldzīgiem, vienmēr atrast motivāciju un laiku, lai piedalītos vēlēšanās vai tautas nobalsošanās, un apzināties savu atbildību Latvijas nākotnes veidošanā, jo katrai balsij ir nozīme.

"Visskaudrāk to izjūt tās tautas, kurām nav iespēju piedalīties brīvās vēlēšanās un paust savu viedokli. Mums šāda iespēja ir dota, tāpēc tās nopulgošana vai noniecināšana ir liela aplamība," paziņojumā presei norāda Cimdars.

Ceturtdien visā Eiropā atzīmē Starptautisko vēlēšanu dienu, un CVK šogad to atzīmēs, gatavojoties 18.februāra tautas nobalsošanai. Šajā dienā CVK strādās, lai sašķirotu un nogādātu republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisijām tautas nobalsošanas nodrošināšanai nepieciešamos poligrāfijas materiālus – balsotāju sarakstus, plakātus, brošūras, veidlapas, norādes, apliecības, uzlīmes, kā arī pasu spiedogus un kartona izstrādājumus – balsošanas kastes un balsošanas nodalījumus.

Starptautisko vēlēšanu dienu atzīmē katra gada februāra pirmajā ceturtdienā, un pirmo reizi Eiropas atzīmējamo dienu kalendārā tā tika iekļauta 2006.gadā. Iniciatīva par kopīgu vēlēšanām veltītu dienu pieder Eiropas valstu vēlēšanu administratoru asociācijai (ACEEEO), kuras locekle kopš 1991.gada ir arī Latvijas Centrālā vēlēšanu komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas