Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Circene Kerim rosina sadarboties mediķu algu paaugstināšanai

Ceturtdien, 2.augustā Veselības ministre Ingrīda Circene tikās ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem tās priekšsēdētāja Valdi Kera vadībā. Tikšanās laikā veselības ministre informēja par plānoto papildus budžeta pieprasījumu nozarei 2013. gada budžetā, portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijā.

I.Circene arī ierosināja kopīgi sadarboties priekšlikumu sagatavošanai minimālās mediķu darba samaksas paaugstināšanai normatīvajos aktos, lai jau šobrīd veselības aprūpei papildus piešķirtie līdzekļi atspoguļotos reālā darba samaksas paaugstinājumā strādājošajiem. 

"Mēs arodbiedrību redzam kā ļoti nopietnus un ietekmīgus sadarbības partnerus,  lai strādātu pie vienotiem priekšlikumiem pakāpeniskai darba samaksas paaugstināšanai. Veselības aprūpes budžets ir nepietiekams, bet mūsu piedāvājums ir uzlabot sistēmu papildus piešķirtās naudas sadalīšanai, lai mediķi saņemtu labāku atalgojumu jau tuvākajā laikā," sacīja ministre.

Veselības ministrija sagatavos aprēķinus jau esošajam finanšu līdzekļu pieauguma sadalījumam, kā arī vēlamajam līdzekļu pieaugumam nozarei un sagaida priekšlikumus arī no arodbiedrības puses.

Jau ziņots, ka 2012. gadā papildus nozarei tieši ārstniecībai piešķirti 29,7  miljoni latu no kuriem 11,5 miljoni latu  ir tarifā iekļautā darba samaksas daļa ieskaitot nodokļus. Nākamā tikšanās ar  Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem un izstrādāto konkrēto priekšlikumu apspriešana notiks plānota tuvāko nedēļu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas