Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Cirka direktore: no lāča cietušais bērns nebija valdāms

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Liva
L
Kā no tā, ka bērns ir aktīvs, var izsecināt, ka viņš ir izlutināts? Cirks taču ir izklaide tieši bērnu, nevis pieaugušo auditorijai - un tad ir jābūt attiecīgiem drošības pasākumiem. Rakstā taču skaidri minēts, ka bērns neko nav darījis - ne arēnā kāpis, ne lāci kaitinājis. Ja pietiek ar balonu, lai lācis nāktu virsū bērnam, tad tiešām neliekas, ka par to jābrīdina un zālē ar baloniem nav jālaiž? Ir absurdi iedomāties, ka piecgadīgs bērns nedrīkst "knosīties sēdvietā". Ja Lipinskas kundzei tā liekas, ieteiktu viņai kļūt par kādas mazgadīgo kolonijas komandanti, tas acīmredzot viņai būtu vairāk piemērots darbs.
cony
c
Lācis brīdināja sīko ,lai tūļīt izbeidz uzbrukumu un nedaudz ieskrāpēja,iespējams otreiz vairs nebrīdinātu,bet ar ķepas sitienu noguldītu jaunekļi uz ilgu laiku,
Sniper'sEye
S
Par vienu lietu gan ir atbildīga cirka vadiba, direktori ieskaitot. Ja tiešām cirkā ielaisti visi iespējamie ķiņķēziņu tirgotāji, ieskaitot arī plivināmbalonu andelmaņus, pirms izrādēm ar lāčiem, -- arī ar tiem, kam atļauj likums strādāt bez nožogujumiem un barjerām -- tādu ķiņķēziņu tirgotājus gan vajadzētu palaist brīvdienās. Diezgan nopietni, visticamāk pat obligāti: cirka vadības atbildības pakāpi tāda rīcību raksturotu vislabāk.
puce
p
Vispār jau lāči nemaz tik nebīstami nav- agrāk arī salonos izklaidēja un tā, bet viņi vienmēr bija pie ķēdes.Kaut gan - lācis jau stiprāks. Nav patīkami,kad dzīvnieki ir tuvu publikai, kaut man daudz kas cirkā patīk. Bet par bērnu uzvedību- nezinu,vai tā ir arī citur, bet pie mums tas skaitās normāli, kad dažādu pasākumu laikā bērni atrodasuz skatuves, aiztiek dekorācijas, aktierus, kad vecākiem pasākums apnicis, skaļī tiek aizvesti. Šoreiz laikam tā nebija,bet mēdz būt. Derētu tomēr bērniem mācīt kulturālu uzvedību.
Sniper'sEye
S
Mazais, īpaši izlaists mazais, vai radu izlutināts mazais jo īpaši var nesaprast, bet pieaugušajiem derētu saprast, ka arī "plivināmais" balons piesaista/var piesaistīt tik izteikti neduma dzīvnieka kā lācis pastiprinātu uzmanību. Drīkst mazulim iedot nevis balonu, bet nākamreiz iedot līdzi podiņu ar medu.
Zane
Z
Vai tik šoreiz nebija otrādi,ka puika mēģināja uzbrukt lācim?Dažreiz bērnu visatļautība šokē...Viņš var darīt,ko grib,bet vecāki vai vecvecāki,mierīgi,pat ar smaidiņu noskatās...Diezin kāpēc,tagad ir tik ļoti daudz hiperaktīvu bērnu?
Maija
M
Pie visa vainīga ir vecāmamma,protams,vecāki un izlaistais puika.Lācīti nav ko vainot!
essse
e
Lai nu ko darītu bērns vai kāds cits skatītājs savā iegādātajā sēdvietā, nav attaisnojams tas, ka dzīvnieks izrādes laikā uzbrūk skatītājam. Es vecmāmiņas vietā sūdzētu tiesā par morālo kaitējumu bērnam.
re kā
r
nabaga lācis, ir redzēti sīki stulbeņi, kas neliek suņiem un kaķiem mieru un vienmēr cieš nabaga dzīvnieks
cony
c
Tik glupiem un no dabas aizgājušiem cilvēkiem nav jāmoka un jāliek strādāt joprojām dabiski gudriem dzīvniekiem.Lai paši cilvēki paši mērkaķojās,cūkojās un lāčojās.Dzīvniekiem tik tiešām ir veselīga dabiska psiholoģija,morāle un cīņa par izdzīvošanu.Es balsoju par labu dzīvniekiem.
manas domas
m
Labi, ka labi beidzās, bet tomēr, pat ja ir atļauts tas, ka nožogojuma nav, tomēr tādam būtu jābūt. Es gan šeit par dzīvnieku vairāk domājot, jo mūsu skatītāju reakcija nav prognozējama. Un ja vēl, izrādi pārsvarā apmeklē bērni, tad dubulta došība.
xxx
x
Godīgi sakot, neredzu nekādu cirka direktores pārkāpumu. lsi vecāki pieskata savu hiperaktīvo sīci, ja jau omīte to vairs 5 gadu vecumā nevar novaldīt. Kapēc citiem bērniem teātrī, cirkā, bērnu koncertos u.c. pasākumos parasti jācieš no mazu neaudzinātu bērneļu uzvedības. Būs sīcim mācība, varbūt arī omīte sapratīs, ko viņas cukurdupsītis drīkst un ko nedrīkst darīt, kur drīkst līst un kur labāk ne.
ululiņš
u
Jautājums par dzīvniekiem cirkā nav tik viennozīmīgs. Sunīši tādu cirkus priekšnesumu uztver kā rotaļu, mērkaķi arī mērkaķojas ar prieku. Zirgam neliek darīt neko sevišķu. Nelabi paliek, kad dresētāji sāk šmaukstināt pātagas lauvām un tīģeriem priekšā. Tos gan no cirkus izdarībām varētu pasargāt.
V
V
Mīlīt, cirks nav izgudrots vakar. Padomju laikos gājām ar mammu regulāri. Nekad nekādas problēmas nav bijušas. Visas problēmas sākās tieši ar indigo paaudzes bērniem, kuri ir izlaisti kā teļi un viņu vecākiem, kuri visas savas iegribas sauc par cilvēktiesībām un visu savu slinkumu sauc par citu bezatbildību un pienākumu nepildīšanu. Ja tas bērns būtu izskrējis un ielas un viņu notriektu mašīna, ko tad darīt? Pārmest CSDD, ka pie visām ielām nav dzelzs režģi pusotra metra augstumā, lai tādiem kā tu bērnus pasargātu? Vecākiem ir jāmāca un jāpieskata bērni, bērniem ir jāklausa vecāki un jādomā ar savu galvu (arī piecu gadu vecumā). Un nekādas drošības sistēmas nepalīdzēs vienmēr un visur pasargāt bērnus bez vecāku līdzdalības. Cirka ēka ir veca un tāda, kāda ir. Protams, būtu ideāli, ja pirmā rinda atrastos kādus pāris metrus virs apļa plus vēl kāda aizsargbarjera. Bet visi zin kāds ir mūsu cirks. Un ir jārēķinās ar to tādu, kāds tas ir. Rallijā vispār auto nesās ar milzīgu ātrumu un no skatītājiem atdala tikai sārta lente. Par kādu drošību tad tur var runāt? Bīdīt pravas visi māk.
balons
b
un ko tad bērns tādu darīja? atradās ne īstajā vietā un laikā? ļoti nepieklājīgi...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas