Laika ziņas
Šodien
Migla

CSDD novērš mēģinājumu reģistrēt ekskluzīvu auto ar viltotu identifikācijas numuru

Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) ir mēģināts reģistrēt dārgu, ekskluzīvu automobili BMW X6 ar viltotu identifikācijas numuru (VIN). Direkcijas darbiniekiem, veicot transportlīdzekļu pārbaudi, radās aizdomas par identifikācijas numura patiesumu. Pārbaudot informāciju CSDD pieejamos starptautiskajos reģistros, atklājās, ka automobilis ir zagts Vācijā. Lieta nodota policijai.

Šogad ir ievērojami pieaudzis to gadījumu skaits, kad, veicot transportlīdzekļu identifikācijas numuru vai reģistrācijas dokumentu vizuālo apskati un salīdzinot informāciju transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā, CSDD darbiniekiem ir radušās aizdomas par viltojumu. Piecos mēnešos CSDD ir nodevis tālākai izmeklēšanai tiesībsargājošām institūcijām materiālus par vairāk nekā 100 iespējamajiem viltojumiem.

Pērkot transportlīdzekli, CSDD iesaka pievērst uzmanību šādām lietām:

vai ir visi reģistrācijai nepieciešamie dokumenti un vai tajos nav saskatāmas viltojumu pazīmes; vai ir abas aizdedzes atslēgas vai tā dēvētie čipi; vai piedāvātā cena ir adekvāta tirgus cenai; vai nav saskatāmas kādas iespējamās izmaiņas transportlīdzekļa identifikācijas numuros (tie nav pārsisti, to tuvumā nav manāmas metinājuma šuves, tie neatrodas uz detaļām, kuras varētu būt nomainītas).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas