Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Cvatkovs: Lindermans noslēpis 13 tūkst. savākto parakstu

Publiskus pārmetumus Vladimiram Lindermanam saistībā ar savāktajiem parakstiem, lai panāktu Latvijā oficiālu divvalodību, veltījis Eduards Svatkovs. Abi pārstāv biedrību "Dzimtā valoda".

Biedrības līderu viedokļi atšķiras jautājumā, kad savāktos parakstus, kuri var novest pie referenduma par oficiālu divvalodību Latvijā, iesniegt Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK).

Jauniešu kustības "Vienota Latvija" priekšsēdētājs un viens no biedrības "Dzimtā valoda" līderiem Svatkovs paziņojis, ka Lindermans paslēpis vairāk nekā 13 tūkstošus savākto parakstu, kurus plānots iesniegt CVK. Svatkovs uzskata, ka Lindermans kavējas ar parakstu iesniegšanu. Paziņojumā medijiem uzsvērts, ka viņš pieprasa Lindermanam publiski uzrādīt sabiedrībai savāktos parakstus un tos jau augustā iesniegt CVK.

Savukārt Lindermans  pastāstīja, ka parakstus CVK plānots iesniegt septembrī, īsi pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, lai, pēc viņa vārdiem, jau oktobrī varētu notikt referendums par krievu valodu kā otru valsts valodu Latvijā.

Lindermans sarunā ar norādīja, ka pašlaik paraksti netiek iesniegti, lai šo situāciju nevarētu izmantot dažādās priekšvēlēšanu politiskajās cīņās. Tāpat Lindermans atgādināja, ka jau no paša parakstu vākšanas sākumu bija plānots CVK tos iesniegt augustā vai septembrī, līdz ar to nekāda kavēšanās nenotiek.

Svatkovs savukārt spriež, ka Lindermans ir atkarīgs no apvienības "Saskaņas centrs" politikas, un pieļauj, ka, mainoties situācijai, Lindermans parakstus varētu CVK arī neiesniegt.

Jau vēstīts, ka biedrības "Dzimtā valoda" organizētajā parakstu vākšanā par krievu valodu kā otru valsts valodu Latvijā saskaņā ar akcijas rīkotāju teikto ir savākti vairāk nekā desmit tūkstoši parakstu, kas ir pietiekami, lai ar šo iniciatīvu vērstos CVK. Tālāk jānotiek parakstu vākšanai, kas var novest pie referenduma sarīkošanas par šo jautājumu.

Biedrība jau sagatavojusi arī attiecīgus grozījumus Satversmē par divvalodību Latvijā. Rosināts arī noteikt, ka pašvaldību darba valoda ir latviešu un krievu valoda un ikvienam ir tiesības saņemt atbildi latviešu un krievu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas