Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

CVK Saeimas vēlēšanām reģistrējusi JKP un Rīcības partijas sarakstus

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien 13.Saeimas vēlēšanām reģistrēja šonedēļ iesniegtos Jaunās Konservatīvās partijas (JKP) un Rīcības partijas deputātu kandidātu sarakstus.

JKP līderi vēlēšanās ir Rīgas domes deputāte, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietniece Juta Strīķe, Rīgas domes deputāts Jānis Bordāns, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas profesore Ilga Šuplinska, Rīgas domes deputāts, bijušais KNAB darbinieks Juris Jurašs un JKP valdes loceklis Krišjānis Feldmans.

Savukārt Rīcības partijas līderi vēlēšanu apgabalos ir savulaik no partijas Saskaņa ievēlētais bijušais deputāts Igors Meļņikovs, SIA Rīgas cīņu sporta skola valdes loceklis Jurijs Vasiļjevs, Rīcības partijas valdes locekle Tamāra Meļņikova, miesassargs Andris Perjans un bezdarbniece Jeļena Pičoha, kurai ir jurista palīga augstākā izglītība.

Deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana 13.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 7.augustam. Kopumā CVK piekļuvi deputātu kandidātu iesniegšanas lietojumprogrammai izsniegusi 16 partijām vai to apvienībām, kas par to bija izrādījušas interesi.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja aģentūru LETA informēja CVK pārstāve Kristīne Bērziņa, Saeimas vēlēšanu likums paredz iesniegtos deputātu kandidātu sarakstus reģistrēt CVK sēdē un pēc tam pārbaudīt sarakstos pieteikto kandidātu atbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām.

Tostarp pēc reģistrēšanas iesniedzēji kandidātu sarakstu vairs nevar atsaukt, grozīt vai labot. Izmaiņas sarakstā drīkst veikt tikai CVK Saeimas vēlēšanu likumā paredzētajos gadījumos, piemēram, svītrojot kandidātus par neatbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām vai veicot tehniska rakstura labojumus.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
ŠODIEN ''DIENĀ'' ATKAL TIKAI KRIEVI ?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
CIMDAR ! KAD BŪS DEOKUPĀCIJA ?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
VĒLU VEIKSMI LATVIEŠU NACIONĀLISTIEM ! DIEVS SVĒTĪ LATVIJU !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas