Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Dalailamam ar domubiedriem Saeimā prestižā Sarkanā zāle slēgta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis
J
Nožēlojami. Dalailama ir svarīgāks par kaut kādu sarkano ķīnu!
Jens Z - vēl viens komentārs
J
Daudz šķēpu šajās dienās top lauzts mākslīgi stimulētās debatēs par Dalailamas viesizrādēm Latvijā. Kā jau pareizi norādījuši eksperti, Latvijas un Ķīnas attiecībām ar šo jautājumu nekāda nopietna sakara nav. Uzskatu, ka nav nekāda pamata arī apgalvojumiem, sak’ ka latvju klanīšanās Dalailamas priekšā veicinātu Tibetas neatkarību no Ķīnas. Ja grib palīdzēt Tibetai, tas jādara starptautiskās organizācijās, nevis piem., arēnā Rīga. Tomēr - kā pareizi norāda arī daudzi komentētāji Internetā, jautājumam par attieksmi pret Dalailamu ir morāls raksturs. Paskaidrošu tuvāk -man Dalailamas morālā vērtība šķiet apšaubāma no divām pozīcijām: pirmkārt, esmu diezgan senas indoeiropiešu tautas pārstāvis un otrkārt esmu katolis. Man ir latvju dainas un nav nepieciešams plaša patēriņa tirgum speciāli producēts ‘Austrumu garīgums.’ Kā katoli mani savukārt uztrauc tas, ka ar saviem neskaidriem, daudznozīmīgiem apsolījumiem Dalailama vilina projām no kristīgas dzīves, veicina cilvēka noslēgtību sevī, un tādā veidā noārda Eiropas kristīgās civilizācijas gadsimtu mantojumu. Atcerēsimies, ka Eiropā nevar būt runas par morāli ārpus sabiedrības! Viens nav cīnītājs! Kāda nirvāna atpestīs Latviju no sliktas valdības? Kādas mūku vizītes Rīgā uzlabos cilvēktiesību situāciju Ķīnā? Katrs var ticēt, kam viņš vēlas, bet ņemsim vērā, ka reliģiskās dzīves formas un tradīcijas katrai tautai veidojušās vēstures un dabas apstākļu ietekmē, tās saistītas ar tautas dzīvesveidu kopumā. Tēlaini izsakoties, budisms kultūras ziņā ir solis atpakaļ primitīvākā vēsturē, salīdzinot ar vēdu reliģiju. Savukārt tantriskais budisms ir vēl viens solis atpakaļ vēsturiskajā attīstībā, jo tas ieviesa atpakaļ reliģijā veselu rindu primitīva šamanisma elementu gan teorijas, gan prakses līmenī. Vai Dalailama kļūst populārs tāpēc, ka vispārēja regresa apstākļos daļa latvju tautas vairs nespēj dzīvot saskaņā ar tiešām ļoti prasīgo kristīgo reliģiju? Tiek meklēts ērts attaisnojums morālajam pagrimumam, tāpēc tik ļoti šķiet tīkams Dalailamas "Makdonalda" piedāvājums...
briivdomaataajs
b
Jen z, cik tad stiprs ir tas juusu gadsimtiem glabaatais kristiigais mantojums, ja viens svesinieks to var taa vienkaarshi panjemt un noaardiit?
  • 0
  • 0
briivdomaataajs
b
Atgaadinaashu par pashu Romas paavestu iistenaakajam katolim Jenam Z, ka pat viduslaiku Eiropaa nebija nekaada religjiskaa viendabiiguma. Tikko mauri bija veiksmiigi izlidinaati no Granaadas, taa Balkaanos ielauzaas otomanu turki, bet katolji saka zuumeet hugenotus un otraadi. ja juus gribat kaut ko veerteet no moraales viedoklja tad siis moraales pamataa nedriikst buutu juusu kulta savtiigaas interesiites (par taadu ticiibas briiviibu esat dzirdeejis?) un sovinisms (ja juus savu kultu uzskataat par labaako, tad atcerieties, ka nelaikja fiirers ir teicis - katrs SA viirs jau sava bruunaa krekla deelj esot paaraaks par visaadiem tur polju komponistiem un ebreju fizikjiem). Man ir vienliidz sveshi un nepienjemami visu ticiibu fanaatikji, vai tie buutu pseidoaustrumu garaa audzeetie neobudisti vai jums liidziigie vieniigaas pareizaas kristietiibas neseeji, kas juutas privatizeejushi moraali un nu tik buus, nu tik tiesaas sabiedriibu. Rakstos ir teikts - netiesaajiet, lai juus netiktu tiesaati.
  • 0
  • 0
Jens Z
J
Cik "interesanti" lasīt šeit pseidoģeogrāfiskus un pseidovēsturiskus komentārus nepareizā latviešu valodā par Tibetu un Baltistānu. Nav absolūti nekāda sakara starp tibetiešiem radniecīgiem Baltistānas iedzīvotājiem un dardu ciltīm, kas runā indoeiropiešu valodā!!! Atjēdzieties, pseidotautiskie mistiķi!
Senais
S
Ja reiz Dalailama sludina visu cilvēku vienlīdzību, - kāpēc viņam būt jāveltī īpaša uzmanība? Kā kāds Dāvis Stalts, kuram esot kauns, ka Latvijas amatpersonas slikti izturas pret tik augsta līmeņa cilvēku. Tātad šis ir augstāka līmeņa par citiem, kaut pats saka citādāk.
Brrr
B
Nesmuki. Varēja jau nu tā neizcelties ar savas "viengabalainās ārpolitikas" sludināšanu...
Abels
A
Tas tikai pierada, ka Latviajs Saeimas deputati, ipasi Saeimas prieksniece aboltina ir divkosigs rakanu, maitas kliju, kura nodos Latvijas valsti un latviesu tautu par 30 judas grasiem un sadu pretigu radijumu kada ir Aboltina vel kads velss sutit uz ES, lai si parstav Latviajs valsti. Aboltina ir nelietiga radiba,....
Mr.Raitis
M
Dalailamam ar domubiedriem Saeimā prestižā Sarkanā zāle slēgta cool neruna ar viņiem nevajag ... mes varam kaut kur citur ..kaut iela ..seta ..parks ...jāāā un ir ..jāāāā un visu cieņu ka ieradies ... es mazliet esmu iepazinies pagatne ar ko tu nodarbojies un kas tas ir .... Visu cieņu ..jāāa tas bija pirms krizes ...daudzas lietas arī par jums .... Visu Cieņu Jums ..jāāā ar lieliem burtiem ..paldies esmu tev LV un liels prieks .. Es ari meloju ..bet netici visam ko runa par mani ..... ši ir cieņa .... ak jā esmu ļauns Krisņam ari pateicu un reizēm karapjos ... Viņi nebija priecigi ... kāāā es izterēju visu lai butu pie viņiem atkal ...un bezmaksas partika ... un kad nauda? perku pie viņiem saldumus
Ilmārs
I
Politikā visu nosaka tikai intereses. Štrunts, ka Ķīna kādreiz masveidā slaktējusi tibetiešus un tagad iznīcina šīs tautas kultūru. Kam negadās? Toties, cik izdevīgi ir tagadējie ekonomiskie sakari ar šo lielvalsti! Morāle? Kuru tā interesē, ja ir peļņa?
Latvijas valsts izstrādājums
L
Kliķe pilnā augumā.
Oportunisms
O
Latvijas valdiba loti cer uz labumiem no Kinas valdibas. Loti iespejams, ka par pareizo uzvesanos kautkas solits. Citadi tik izteiktu nostaju pret Dalai Lamu mes neredzetu. Bedigi. ari mes reiz bijam okupeti un garigi, daudz no mums joprojam tadi ir.
MAN - PASAKI
M
es ,,uzbraucu" 5-ciem komentētājiem pie foto ar DL viņu neizglītotības, nekompetences un negarīģuma dēļ, dēvējot viņus kā ,,ļaunuma apsēstus". Palasiet tos!
MAN
M
jau 2-vas reizes tiek nodzēsts komentārs
borcinsh
b
kopejiet uzreiz - bus pieradijums ! citad "diena-padomju jaunatne" teiks ka nebija Jusu komentara vispar. ( internets nepieder kadam latvijas biedram !) vienas LV avizes portals jau "izveselojies" !
  • 1
  • 0
Pasaki
P
Par ko tas bija?
  • 2
  • 0
Izlasiet un padomajiet.
I
Kristiešu zemē ,kur dzied himnu Dievs svētī Latviju,svešu dievu pielūdzējiem nav jāierāda labākās vietas.Dievs ienīst svešu dievu ,elku pielūdzējus.Palasiet Bībeli ,ko pats Dievs savā vārdā par to saka.Viss gods pienākas tikai vienīgajam dzīvajam Dievam, debess un zemes Radītājam.Mums beidzot ir jāiemācās atšķirt patiesību no viltus un meliem.
to Izlasiet un padomajiet
t
Un, ko Tu pats sludini? Klanīšanos svešajam žīdu dievam Jahvem! Latviešiem ir savs DIEVS un tas nav kristiešu jods Jahve!!!
  • 5
  • 3
Igors
I
Nez kāpēc vienmēr uzrodas latvieši , kas labāk par pašu Dalailamu zina , kas vajadzīgs Tibetai un , kā vajadzētu rīkoties Latvijas valdībai. Toties pašu Dzimtenē nespēj sakārtot lietas , lai latvieši dzīvotu saticībā un pārticībā , lai nevajadzētu iet citur pasaulē laimi meklēt.
Lāčplēsis
L
Kauns man par jums latvieši - D I R S Ā līdēji!!!
Koknesis
K
Bet man prieks un lepnums par tevi tikai lamaaties un saukaaties speejiigais Kremlja agjitator.
  • 0
  • 0
Vārds
V
Tev taisnība, Nobela prēmiju židi tā pat vien nedod. Tikai savējiem...
  • 2
  • 4
Vārds
V
Štrunts par līdējiem. Dalailama ir vīrs ar milzīgu starptautisko pazīšanos un nebūt ne pēdējais ļaužs ar ko tikties, ja pēc tam grib Eiropās sorosīdu grantus ubagot. Ķīnieši pat nepamanīs, bet viens otrs mūsu bezdzimuma aktīvists lai nebrīnās, ka viņa publiskai lietošanai padotais dupsis kādā Vācijā vai spranču zemē var netikt pieņemts.
  • 3
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas