Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Demiters: Ja koalīcija nevar atrisināt nesaskaņas, tā nav pelnījusi iespēju strādāt

Ir vairāki jautājumi, kas nākamajā nedēļā var radīt nesaskaņas koalīcijā, - Izglītības un zinātnes ministrijas budžets, uzturēšanās atļaujas, demogrāfijas pasākumu finansēšana un ostu maksājumi. "Un tad ir tikai divas iespējas - vai nu koalīcija nesaskaņas spēj, vai nespēj atrisināt. Ja nespēj, tad tāda koalīcija nav pelnījusi iespēju turpināt darbu," Dienai ceturtdien sacīja Reformu partijas (RP) priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Viņš negribot zīlēt, kas notiks, jo esot jurists, nevis matemātiķis, bet "var pieļaut jebko". Reformu partijas līdera skatījumā Vienotība mēģina strādāt no spēka pozīcijām, bet tāda pieeja nevarot novest pie rezultāta."Apgalvojums, ka Vienotība ir pieradusi nerēķināties ar partneru viedokli, ir tuvu patiesībai," piekrīt arī Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Viņš atgādināja, ka strīdīgais jautājums par Nacionālās apvienības (NA) prasību paredzēt finansiālo atbalstu demogrāfijas pasākumiem - tajā skaitā minimālā bērnu kopšanas pabalsta palielināšanai no 100 līdz 140 latiem, tā izmaksas termiņu pagarinot līdz pusotra gada vecumam, - nav nekas jauns. To paredz jau pirms gada parakstītā vienošanās, kurā dzimstības veicināšanas pasākumi ir viena no valdības prioritātēm.

Kamēr premjers Valdis Dombrovskis un finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) sākuši spēkoties ar partneriem, Vienotības Saeimas deputāti pilnīgā mierā bauda vasaras atvaļinājuma pēdējās dienas. Viens bija ārpus valsts un par norisēm koalīcijā nevarēja izteikties, cits bija lasījis tikai ziņu virsrakstus.

Zaļo un Zemnieku savienība uz notiekošo noskatās no malas un "ar dziļu ieinteresētību", kā sacīja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Viņaprāt, "katrs nu tagad izrādās, kā var, bet nebūs tā, ka tas sašūpos viņu draudzīgo kolektīvu, jo katram kaut ko atmetīs". A. Brigmanis ir runājis ar cilvēkiem, kuri esot pārsteigti par valdībā notiekošo. Vaicāts, vai tas varētu pavērt kādas iespējas ZZS, frakcijas vadītājs atbildēja: "Valdība nekritīs, un nevajag arī tās krišanu. Katram savs darbiņš jāpadara līdz galam."

Visu rakstu lasi 30.augusta Dienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas