Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Demokrātijai svarīgās zinātnes

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rudā kaķe
r
Tiešām mums tas raksturīgi- tikko kautko nesaprotam,tas jānorej. Ne jau eksperi-politologi radīja krīzi., bet gan lielie ģēniji-finansisti un, kā te tikko teica,šaurpierīši no eksakto zinātņu celma. Parasti šos tipus valstī pie teikšanas nelaiž, jo viņu darbības lauciņš ierobežo viņu domāšanu. Un galvenais- mēs paši nespējam objektīvi spriest par lietām, līdz kurām neesam izauguši.
K-K
K
... Trapits naglas galvai 100% ! ... Sen jau zinam, ka problemas valsti radas no pasa sakuma kad saurpierisi, 'pargudrisi' no eksakto zinatnu celma, ar etisku un moralu vertibu galigu iztrukumu, un, komjauniesu politisko izglitibu, saka rikoties ... visparejas zombetas sabiedribas valstiskuma apzinas un etikas un morales vakuuma ... ... Jusu raksts, papildinats ar specifiskiem piemeriem, butu jaizlasa un jaiegaume katram pasreizejam politkanim !!!
parasts krievs
p
Ko Muižnieka kantoris darīs, lai mazinātu starpetnisko spriedzi, kas radās pēc Ušakova paziņojuma, ka Rīga nefinansēs jūsu varoņa Kalpaka pieminekli?
parasts krievs
p
Kas tās ir par mistiskām "dažādām aktivitātēm"?? Vai varat precizēt tieši? Es par Muižnieka vadīto kantori neko citu neesmu dzirdējis, izņemot to, ka viņi no visiem ''pumpē'' naudu...
Sociāldemokrāts
S
Muižnieka vadītais "Centrs" ar dažādām aktivitātēm ir amortizējis starpetnisko spriedzi. Ja šī spriedze pārietu vardarbībā, Jūs pat iedomāties nespējat, kādas tad Latvijā būtu vājas iespējas godīga biznesa attīstībai. Par bruņojuma un cilvēku tirgotāju labklājību man maz raižu - tie "biznesi" parasti uzplaukst vardarbības zonās.
Jonass
J
Un ko tad konkrēti šai demokrātijai ir devis Muižnieka vadītais "Centrs",vēlāk "Institūts"?
Sociāldemokrāts
S
Sociālo zinātņu valoda krasi atšķiras no "smalko aprindu" izteiksmes stila: "Es jūs visus mīlu, ejiet visi d**st!" Divi dažādi pasaules skatījumi nevarēs sadzīvot. Pašlaik nauda ir "smalkajām aprindām". Kāpēc tām šī situācija būtu labprātīgi jāmaina? Diemžēl, ar lielu nepatiku secinu, ka sociālās zinātnes spēj darboties tikai daudz-maz nenaidīgā, nekonfrontējošā vidē. Kādas sociālās zinātnes var ko mainīt Dinvidosetijā vai Ingušetijā? Scenārijs ir līdzīgs - vispirms "savējie" bez jebkādām sociālajām zinātnēm dara to, ko grib un uzskata par pareizu. Tad, kad sanāk asiņains sviests, sociālās zinātnes vairs nav vajadzīgas. Tad darbojas militāri profesionāļi. Risinājums? Sociālo zinātņu pārstāvjiem pašiem personiski aktīvāk jāiet politikā, jāsamazina bijušo sportistu, popdziedātāju, "farcovšķiku" un oficiantu īpatsvars politisko lēmumu pieņēmēju vidū. Tad politiskās vides valoda mainīsies un mazāk līdzināsies kroga apmeklētāju vai sporta fanu kompānijas tērgāšanai. Valoda nosaka lēmumu pieņemšanas kultūru un politiskās elites intelektuālo potenciālu.
Jana
J
Vai tad deviņpadsmit gadu laikā nelielās Latvijas sabiedrība nav vēl pietiekoši izpētīta?
rīdzinieks
r
Un,kur tad palika Centra etniskās studijas? Par tām tā arī neko neuzzinājām!
Ēriks
Ē
atkal viens liekēdis-baroklis, ko sen vajadzēja atlaist un likvidēt šo amatu
AD
A
Tipisks (kaut arī visai vārgs) reklāmas rakstiņš. Varētu arī teikt - variācija par tēmu: klausieties uz maniem vārdiem, neskatieties uz maniem darbiem.
students
s
Pareizi, Direktor!
Šo rakstu
Š
Šo rakstu vai līdzīgu es lasīju portālā, kur vidusskolnieki apmainās ar t.s. projektu darbiem, starp citu, šajā skolēnu portālā ir arī citas gudras domas par demokrātiju.
RēgaināsVirsotnes
R
p.s.s. Loģiski un likumsakarīgi pasākumi / notikumi - '' Precizēsim. Nevis ES izsvītro šo naudu, bet Latvijas valdība? Jā. Nosacījumos par trīs miljardu aizdevumu, ko Latvijai piešķir ES, ir norāde, lai lēmumu pieņemšana notiktu uz analītisku pētījumu pamatiem. Diemžēl mūsu valdība šo norādi ignorē un naudu pētniecībai noņem, paskaidrojot, ka efektīvāk to ieguldīt ekonomiskās situācijas uzlabošanā'' iz intervijas ar Latvijas Universitātes profesori socioloģijas zinātņu doktori Brigitu Zepu (Valsts, kura negrib neko par sevi zināt). Un arī – loģiski un likumsakarīgi (???):’’ Напомню читателю о том, что научная среда в свое время была опорой идей и деяний перестройки и затем антикоммунистического переворота, т.е. активно помогала реформаторам рубить сук, на котором держалась эта научная среда. Так что предстоящая реформа науки грядет как своего рода кара за это историческое предательство.’’АЛЕКСАНДР ЗИНОВЬЕВ РЕФОРМА НАУКИ
RēgaināsVirsotnes
R
p.s. Loģisks un likumsakarīgs solis saskaņa ar vadošo&valdošo interesēm/mērķiem - kāda jēga uzturēt ''brīdinātājus'', ja to secinājumi tika/tiek un tiks ignorēti (tikai ķeksītim - demokrātijas ilūzijas uzturēšanai min var iedalīt) - ''Valsts kontroles darbinieku rindas, līdz ar budžeta samazinājumu, sarukušas par 28 cilvēkiem un tas nozīmē, ka ik gadu tiks veikts par 40 revīzijām mazāk, nekā iepriekš, tā intervijā laikrakstam Telegraf norādījusi Valsts kontroliere Inguna Sudraba

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas