Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Demokrātiskās cerības

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jā!
J
Tik tiešām! nebalsosim par SC, ZZS un Šleseru! Tad viss būs OK !
Vienkārša recepte vienkāršai tautai
V
Balsojiet par jebko citu, tikai ne SC, ZZS un Šlesera neliešiem, un Latvija būs ārā no bedres!
jet
j
"„Katram no mums, ejot vēlēt, ir daudzas prioritātes. Un neviena partija nespēj visas apmierināt" Kaut būtu kaut viena partija, kas spētu apmierināt kaut vienu manu vēlmi! 1) Paaugstināt ar IIN neapliekamo minimumu par apgādājamo līdz 100 vai vairāk latiem. Efekts: a) lielāko ieguvumu gūs tie, kuriem mazas algas, nevis visi, kad primitīvi samazina IIN likmi, b) īpaši iegūs māmiņas, jo apgādājamie parasti skaitās uz sievietēm, tātad tas ir atspaids vairākām sociāli neaizsargātām sab.grupām: vientuļām māmiņām, ģimenēm ar bērniem, neliels ieguldījums demogrāfijas prob.risināšanā; 2) ieviest progresīvo IIN likmi kā tas ir gandrīz visās civilizētās rietumu valstīs. Un normālu skalu ar vairākiem līmeņiem, nevis parodiju kā zem/virs 500 latiem; 3) ieviest diferencētu PVN likmi: pirmās nepieciešamības precēm un precēm bērniem ne vairāk kā 5%, luksprecēm kā juvelierizstrādājumiem - virs tagadējās; 4) atļaut nepilsoņiem piedalīties pašvaldību vēlēšanās. Tāda sistēma pastāv vairākās ES valstīs, pat Igaunijā; 4) Visiem, kas dzimuši Latvijā un vecāki ir nodzīvojuši vismaz 5 gadus dot Latvijas pilsonību, ja vecāki to vēlas, neatkarīgi vai un kāda pilsonība ir vecākiem; 5) Atļaut mazākumtautību skolām pašām lemt par valodu proporciju. Jau tagad daudzi krievu vecāki izvēlas bērnus sūtīt latv. bērnudārzos un skolās. Krievu skolas, kas izvēlēsies ļoti zemu latv. val. slieksni, būs zaudētājas; 6) Varētu izskatīt jautājumu par automātiskas pilsonības piešķiršanu pastāvīgiem Latvijas iedzīvotājiem virs noteikta vecu sliekšņa, teiksim, 75. Reāli tas attiektos uz salīdzinoši nelielu sabiedrības daļu un nekādas lielas izmaiņas politiskajā telpā neradītu. Pēdējie trīs punkti ļautu spert lielu soli pretī mūsu valsts iedzīvotāju lielai daļai un atņemt kritiķiem no citām valstīm svarīgus argumentus pret Latviju.
Dīzels
D
Īstie lēmēji par demokrātiju īpaši puisis zilā :DDD
Vineta
V
1. Raksta autors sevi sauc par žurnālistu??? Viņš ir totāls idiots, diena.lv vnk ir pilnīgi bezjēdzīgs medijs 2. Sarunā, kurā piedalās Juris Rozenvalds (no bildem spriežot), rakstā parādās rungaiņa - resnuļa - šmungaiņa komentāri - pilīgi debīli. 3. Vai tiešām šis bija viss, kas tika saprats no sarunas??? Kaut kadi pretigi murgi par latviešu vēlētāju. 4. jauki, ka kads atceras pirms velesanam, ka visus sos sudus valsti savarijis veletajs, nevi politiki, kas zaga, zog un zags, jo ir vnk nozēlojami nelieši. 5. Diena - beidz pastavet, Tu esi reti debils laikraksts un sen vairs neesi nekas vairak ka puaro, kas jauns, pv pielikums. 6. zemi tiesam zemi!
Evita
E
Var jau kliegt, ka viss ir slikti un sūds, bet principā raksta doma - ka solīt jau var, bet arī vēlētājam ir atbildība saprast, ko var un pat gribot nevar piepildīt un neļauties lētticīgi solījumiem. Un, jo ātrāk tas tiks aptverts, jo mazāk dīvains Saeimas sastāvs mūs sagaida un vieglākas paģiras pēc vēlēšanām. Bet, protams, alternatīvs skatījums vienmēr ir labi, īpaši, ja varētu pateikt arī ko vairāk par to, ka viss ir slikti.
  • 0
  • 0
lasītājs
l
Dīvaina bilžu izvēle kontekstā ar pašu rakstu.
?
?
kas tur dīvains?
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas