Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

"Deputāti īsteno spēli ar uguni" - Kušners Saeimas lēmumā saskata vēlmi ietekmēt LB neatkarību

Saeimas lēmumu neapstiprināt viņu Latvijas Bankas padomes locekļa amatā Edvards Kušners saista ar vēlmi ietekmēt Latvijas Bankas neatkarību. "[Lēmuma] patiesie iemesli ir tomēr saistīti ar nacionālās bankas neatkarību, politisko neatkarību, neitralitāti," pauda Kušners. Viņš norādīja, ka, iespējams, mērķis ir "ātri pārņemt ietekmi Latvijas Bankā".

Kušners akcentēja, ka deputāti "pašlaik īsteno bīstamu spēli ar uguni", jo ikviena Latvijas Bankas padomes locekļa prombūtne pašlaik būtiski apdraud centrālās bankas lemtspēju.

"Latvijas Bankas padomei ir nepieciešams saglabāt lemtspēju, bet pašlaik tā strādā ar minimālo kvorumu," skaidroja Kušners.

Kā ziņots, Saeimas vairākums ceturtdien nolēma neapstiprināt Kušneru uz vēl vienu pilnvaru termiņu Latvijas Bankas padomes locekļa amatā.

Par Kušnera pārapstiprināšanu nobalsoja 36 deputāti, pret bija 14, bet atturējās - 28. Vēl astoņi deputāti balsojumā nepiedalījās. Kušneram nelabvēlīgi nobalsoja Zaļo un zemnieku savienības un Saskaņas deputāti, kuriem piebalsoja atsevišķi Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK politiķi un partejisko piederību nomainījušie tautas kalpi.

Arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vairākums iepriekš nolēma nerekomendēt parlamentam Kušnera apstiprināšanu amatā. No atsevišķiem politiķiem kā arguments pret viņa kandidatūras atbalstīšanu izskanējusi arī pēdējo gadu situācija finanšu sektorā.

 

Top komentāri

bet
b
Pēc pievienošanās eirozonai Latvijas Bankai ir palikusi vien dekoratīva funkcija, tā tagad ir barotava neveiksmīgiem politiķiem vai to radiem un draugiem. Nu nevar neviens ietekmēt LB neatkarību, jo tai vispār nav it nekādas neatkarības. Tā ir pilnīgi atkarīga no ECB. Labi, ka viens mafiozs grupējums tiek izdzenāts. Dekoratīvo funkciju veikšanai LB pietiktu ar dažiem ierēdņiem, kuriem maksātu Kultūras ministrijas darbinieku algas.
Lūdzu nevajag šādus pasūtījuma raks
L
Kušners un Ŗimšēvičs abi ir viltīgi "shady" tipiņi. Kušners dabūja, ko pelnīja, un neviens Saeimā LB neatkarību neiespaido. Tas tehniski nav iespējams, jo tā pakļaujas ECB monitāriem un juridiskiem mehānismiem. Nevajag izdomāt muļķības un grozīt faktus rakstā.
Zobs Kaulā NEBALSOTĀJS
Z
Kāpēc raksts tik neskaidrs? Vai Dienā nestrādā neviens inteliģents redaktors vai žurnalists? Laikam nu gan.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas