Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Prāva summa piešķirta Starptautiskā radioastronomijas centra attīstības projektam

Deputāti pārdala vairākus miljonus eiro projektiem Ventspilī

Saeima trešdien, ārkārtas sēdē skatot priekšlikumus vidēja termiņa budžeta ietvarā, iedalīja vairākus miljonus eiro projektiem Ventspilī, aģentūra LETA uzzināja parlamentā. Deputāti piešķīra 990 000 eiro Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra attīstības projektam, savukārt 2018.gadā tam atvēlēti vēl 1,99 miljoni eiro.

Par attiecīgajiem līdzekļiem paredzēta jaunās paaudzes sensoru programmējamo antenu lauka radioteleskopa stacijas LOFAR izveide. Attiecīgo priekšlikumu iesniedza Zaļu un zemnieku savienības deputāts Augusts Brigmanis, kā arī Jānis Upenieks no Vienotības frakcijas.

Tāpat atbalstīts tika koalīcijas partiju deputātu iesniegtais priekšlikums, kas paredz nākamajos trijos gados atvēlēt 4,65 miljonus eiro olimpiskā centra Ventspils sporta infrastruktūras attīstības projekta īstenošanai.

Tāpat vidēja budžeta termiņā ietvarā deputāti iesnieguši priekšlikumu, lai atvēlētu nākamajos trijos gados 4,65 miljonus eiro Ventspils Mūzikas vidusskolas infrastruktūras attīstības nodrošināšanai. Deputāti šo ierosinājumu atbalstīja.

Debatēs par finansējuma piešķiršanu mūzikas skolai deputāts Artuss Kaimiņš ( KPV LV) norādīja, ka kopumā dažādiem projektiem Ventspilī paredzēts ievērojams finansējums. Savukārt politiķis Gundars Daudze (ZZS) taisnojās, ka Ventspilī un novadā ir liels iedzīvotāju skaits.

Deputāte Inga Bite (LRA) vaicāja par šo miljonu atdevi, proti, vai ir kādi ievērojami mūziķi, kas būtu mācījušies Ventspils Mūzikas skolā. Atbildot uz šo, Daudze nosauca uzvārdus, piemēram, pieminēja dziedātāju Intaru Busuli.

(pievienotas pēdējās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas