Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Deputāti tomēr rosina atsaukt Sudrabu no oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas

Deputāti tomēr rosina Saeimu lemt par kolēģes Ingunas Sudrabas atsaukšanu no "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas.

Šādu ierosinājumu ceturtdien parlamentā iesniedza deputāti Andrejs Judins (V/Par!), Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Inese Lībiņa-Egnere (Vienotība), Lolita Čigāne (V/Par!), Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Ints Dālderis (V/Par!), Laimdota Straujuma (Vienotība), Astrīda Harju (Vienotība) un Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība).

Par to, vai iekļaut šo jautājumu sēdes darba kārtībā, vēl lems Saeima. Ja jautājums tiks iekļauts darba kārtībā, tad pēc tam parlamentam būs jālemj, vai ierosinājumu par Sudrabas atsaukšanu atbalstīt pēc būtības.

Likumā ir noteikts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi tiek iecelti Saeimas kārtības rullī noteiktajā kārtībā - vienādā skaitā no katras Saeimas frakcijas deputātiem. Saeima lēma, ka oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijā tiek iecelts pa vienam cilvēkam no katras frakcijas.

Ņemot vērā Ringolda Baloža lēmumu izstāties no NSL frakcijas, tā beigusi pastāvēt, jo tajā vairs nav nepieciešamo piecu deputātu. Tātad Oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja vairs nepārstāv nevienu frakciju, un deputāti var lemt par viņas atsaukšanu, aģentūrai LETA apstiprināja parlamentā.

Par izmaiņām komisiju sastāvā Saeima var lemt pēc desmit deputātu iesnieguma vai arī pēc paša parlamentārieša lūguma atsaukt viņu no kādas komisijas.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija galaziņojumu pieņem ar komisijas locekļu absolūto balsu vairākumu. Turklāt gala ziņojumu paraksta komisijas priekšsēdētājs un sekretārs.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija ceturtdien no rīta apstiprināja galaziņojumu, tātad faktiski jau ir noslēgusi darbu.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017.gada jūlijā.

Top komentāri

zobi pakaļā
z
Tie ir mūsu pašu bāleliņi, tādi, kā hūte, kuri izzog un noposta valsti. Un ir tādas serebrovas, kuras domā, kā tikai kārtējo naudas kušķi noraut. Gan jau muļķās pelītes pēc saukļa - no sirds - atkal sanesīs viņai balstiņas. Bet tā vis nebūs!
Leonora
L
Un kāpēc tad atsaukt - paši tak redzam, cik brīnišķīgi strādā! Tīrā paraugstunda.
Alla Borisovna
A
Ja komisija darbu jau beigusi, tad lēmums atsaukt tās vadītāju ir bezjēdzīgs. Vai tiešām tiem deputātiem nav nekā jēdzīgāka, ko darīt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas