Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Deputāti uzklausīs veselības ministres redzējumu par reģionu slimnīcu nākotni

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 15.jūlijā, uz sēdi aicinājusi veselības ministri Baibu Rozentāli un vairāku slimnīcu vadību, lai spriestu par medicīnas iestāžu turpmāko darbu, informē Saeimas Preses dienests. Komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS) uzsver, ka deputāti vēlas noskaidrot jaunās ministres redzējumu par nozarē veicamajām strukturālajām reformām un to, kā organizējams slimnīcu darbs reģionos.

«Mēneša sākumā, apmeklējot četras reģionu slimnīcas, deputātiem nācās secināt, ka esošajos budžeta apstākļos tās nevar pastāvēt pašreizējā statusā. Lai katra slimnīca nodrošinātu līdzšinējo pakalpojumu klāstu, naudas nepietiek. Un tas arī nebūtu ekonomiski, jo praksē redzējām, ka atsevišķās palātās ir tikai daži pacienti, bet dārgās iekārtas nereti tiek noslogotas tikai daļēji. Acīmredzot atslēgas vārds šajā situācijā ir slimnīcu apvienību veidošana, kas ļautu reorganizēt darbu, vienlaikus saglabājot darba vietas mediķiem,» atzīst komisijas priekšsēdētāja.

«Slimnīcas netiktu slēgtas, bet strādātu ar lielāku specializāciju. Vienuviet ir izveidots moderns uzņemšanas un operāciju bloks, citur laba dzemdību nodaļa. Šīs iespējas jāizmanto,» piebilst A.Barča.

Komisijas sēdē aicināta piedalīties veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), kā arī pārstāvji no reģionālājām un Rīgas slimnīcām, Ārstu biedrības pārstāvji un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas