Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Deputāts Kļaviņš nolēmis nolikt mandātu

Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš (ZZS) nolēmis nolikt parlamenta deputāta mandātu.

Vaicāts, vai ir uzrakstījis iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu, Kļaviņš šodien žurnālistiem atbildēja apstiprinoši.

Kļaviņš plaši nekomentēja šo jautājumu, norādot, ka "katrs vārds, ko es pateikšu, tiks pavērsts pret mani".

Taujāts, kāpēc ir uzrakstījis iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu, parlamentārietis pauda pārliecību, ka vaicātājs pats ir pietiekoši attapīgs, lai saprastu situāciju.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa vērtējumā, Kļaviņš veicis "zināma mērā loģisku izvēli", jo ar tiesībsargājošajām institūcijām saistītie jautājumi, ar ko viņam jātiek galā, aizņem laiku.

Brigmanis norādīja, ka pagaidām atturētos prognozēt, kurš nāks strādāt deputāta Kļaviņa vietā, jo nav līdz galam informēts par to, kāda ir situācija. Politiķis pieļāva, ka viens no variantiem varētu būt Arvīds Ulme (ZZS), kurš seko kā nākamais pēc punktu skaita, kam pienākas attiecīgais mandāts. ZZS frakcijas vadītājs neizslēdza iespēju, ka tur varētu būt strīdīga situācija, ņemot vērā mazo punktu atšķirību ar nākamo kandidātu, kurš seko pēc Ulmes.

Ar Ulmi aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

LETA jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ir sācis kriminālprocesu pret Kļaviņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Parlamentārietis pēc kļūšanas par liepājnieku bija sācis saņemt piecreiz lielāku transporta kompensāciju.

Savukārt LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" vēstīja, ka Kļaviņam piederošajā veikalā "Gandrs" potenciālajam darbiniekam ne tikai tiek piedāvāta dubultā samaksas sistēma, kas rada aizdomas par aplokšņu algu esamību, bet arī tiek piedāvāts veids, kā iegādāties sev interesējošās preces, apejot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksu.

Sarunā ar raidījumu deputāts apgalvojis, ka par šādu kārtību uzņēmumā viņš neko nezina.

Kļaviņš nākamajās Saeimas vēlēšanās nekandidēs.

Top komentāri

Otkats Baigais
O
Bet ZZS Truksnis, neraugoties uz 3 krimināllietām, kopā ar Saskaņu turpina rullēt
Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
Dubultos ar partijas biedra Trukšņa palīdzību pievāca savai biedrībai māju, un vēl nekaunējās tās remontam un otkatam izspiest no valsts miljonu
Labais
L
KAPĒC LĪDZ SIM ŠIM FRUKTAM PAR AFĒRĀM AR VALSTS NAUDAS LĪDZEKĻU PIESAVINAŠANU NAV ATŅEMTS DEPUTATA MANDĀTS UN NAV IESĒDINATS CIETUMĀ.ATBILDE-LATVIJAS FEMĪDA AIZSARGĀ SAVĒJOS.BET JA KAIMIŅŠ OTRAM KAUIMIŅAM NOZOG VISTU TĀ SĒDINA CIETUMĀ.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas