Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Dimiters pauž gatavību atteikties no “Vadoņa” autorības un honorāriem

Dziesminieks Kaspars Dimiters, ar kuru Nacionālais teātris vienojies par libretu izrādei “Vadonis”, paziņojis, ka ir gatavs atteikties no teksta autorības un izrādes honorāriem par labu Nilam Saksam (īstajā uzvārdā Konstantinovam), ja viņš [Sakss] ir pārliecināts, ka notikusi īpašuma zādzība. K.Dimiters N.Saksam atbild ar Bībeles vārdiem. “Kas ar tevi grib tiesāties un ņemt tavus svārkus, tam atdod arī apmetni. (Mt.5:40),” vēstīts jaunākajā K.Dimitera bloga ierakstā krustaskola.lv.

Atgādinām, ka pirmizrāde Nacionālā teātra jaunajai izrādei “Vadonis”, kas stāsta par Latvijas valsts prezidentu Kārli Ulmani, gaidāma 17.septembrī. Tās priekšvakarā N.Sakss paziņojis, ka patiesais izrādes libreta autors ir viņš, taču viņa vārds neparādās uz afišas, par darbu viņš nav saņēmis arī atlīdzību.

Savā jaunākajā paziņojumā, kas datēts ar 23.augustu, K.Dimiters paziņo, ka ir gatavs atteikties no autortiesībām par labu N.Saksam. “Ja Nils Sakss IR pārliecināts, ka IR noticis autortiesību likuma pārkāpums un īpašuma zādzība un ka muzikālās drāmas “Vadonis” autors IR viņš, esmu gatavs no savas autorības un izrāžu honorāriem atteikties par labu Nilam Saksam,” raksta K.Dimiters. Viņš aicina N.Saksu piedalīties preses konferencē 27.augustā, kas būs veltīta izrādes pirmizrādei.

N.Sakss negrasās to darīt. “Kāpēc lai es ietu, miniet kaut vienu iemeslu. To būtu grūti saprast - kā es pēkšņi ieradīšos uz preses konferenci, protams, ka nē,” viņš teica, sazvanīts pirmdienas rītā.

N.Sakss pastāstīja, ka šonedēļ plāno tiesā iesniegt pieteikumu par “Vadoni”, ja vien neizdosies vienoties. Viņš nevarēja komentēt, kas notiks ar “Vadoņa” pirmizrādi, ja lieta nonāks tiesā. Lai arī Nacionālais teātris paziņojis, ka līgums par oriģināldarba radīšanu slēgts tikai ar K.Dimiteru un tādējādi viņam jāatrisina problēmas par darba autortiesībām, N.Sakss cels pretenzijas arī pret teātri, “jo teātris pēc loģikas ir līdziesaistīts šajā lietā”.

N.Sakss pagaidām atteicās precizēt, kas būs teikts pieteikumā tiesā.

Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis nepieļauj iespēju, ka “Vadoņa” pirmizrāde varētu nenotik kā plānots. “Man ir autorlīgums ar Kasparu Dimiteru, kas noslēgts ļoti sen. Tādu Nilu Saksu ne zinu, ne pazīstu. Nekādā gadījumā pirmizrāde netiks atlikta, viss būs,” sacīja teātra direktors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas