Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Diskusijas par bēgļiem: NA varēs "nokāpt no koka"

Ja ceturtdien premjere Laimdota Straujuma (Vienotība), tiekoties ar Nacionālās apvienības (NA) valdi un deputātiem, atbildēs uz apvienības un tās atbalstītāju sagatavotajiem jautājumiem par patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā, tad NA vairs neredz pamata atbalstīt premjeres atkārtotu iztaujāšanu Saeimas ārkārtas sēdē, Dienai atzina partijas līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Tas nozīmē, ka partijas deputāti varētu atsaukt savus parakstus zem ierosinājuma par šādas sēdes sasaukšanu.

Jūlija sākumā ierosinājumu "valdībai nekavējoties sniegt Saeimai izvērtētu ziņojumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā no Āfrikas un citiem bēgļu izcelsmes reģioniem" parakstīja 45 deputāti. Šai opozīcijas iniciatīvai pievienojās arī NA deputāti Rihards Kols, kurš šī iemesla dēļ zaudēja premjeres parlamentārā sekretāra amatu, Imants Parādnieks, Ritvars Jansons, Kārlis Krēsliņš, Romāns Naudiņš, Aleksandrs Kiršteins, Inguna Rībena, Ilmārs Latkovskis, Inese Laizāne, Jānis Dombrava un Dzintars. Nākamajā nedēļā Saeima atsāks darbu rudens sesijā un tās darba kārtībā būs arī šis priekšlikums.

Sarīkojot tikšanos ar Straujumu, NA būs atradusi veidu, kā "nokāpt no koka", kurā tā pati sevi brīvprātīgi ir uzdzinusi, kā pagājušajā nedēļā sacīja Vienotības frakcijas vadītājas vietnieks Kārlis Šadurskis. Viss liecina, ka NA mērķis nav kaitēt valdībai, bet gan skaļi runāt par saviem vēlētājiem svarīgām lietām. Gaidāmo tikšanos ar valdības vadītāju NA plaši reklamē arī sociālajos tīklos, aicinot atbalstītājus sūtīt jautājumus Straujumai. "Kādu jautājumu par bēgļu tēmu Tu vēlētos uzdot L. Straujumai? Šodienas laikā raksti šeit, un mēs parūpēsimies, lai premjerministre atbild!" ar šādu vēstījumu pirmdien pie saviem sekotājiem sociālajā vietnē Twitter vērsās NA līdzpriekšsēdētājs Dzintars. Viņš pastāstīja, ka otrdien premjerei ir nosūtīti 43 jautājumi, kurus sagatavojuši NA biedri un atbalstītāji.

Pirmdien valdības vadītāja bija Briselē, bet mājupceļā lidmašīnā esot iepazinusies ar vēl vienu Nacionālās apvienības iniciatīvu. Lai nodemonstrētu vēlētājiem, ka bēgļu jautājumā partija tik viegli nepadosies, tā otrdien koalīcijas pārstāvjiem iesniedza priekšlikumus par izmaiņām Patvēruma likumā, aicinot noteikt, ka gadījumos, kad Latvijas un Eiropas Savienības normatīvie akti nenosaka bēgļu uzņemšanas kārtību, par to lemj Saeima. Satversmē apvienība rosina paredzēt šo lēmumu pieņemšanu ar divu trešdaļu balsu vairākumu.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 26.augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas