Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dokumenti liecina: ministri zināja, ka Parex glābšanai vajadzēs miljardu latu

Pērnā gada 8. novembrī notikušās valdības sēdes protokols, kurš ir laikraksta _Dienas bizness _rīcībā, liecina, ka, lemjot par a/s Parex banka pārņemšanu, atbalstu pārņemšanai pauduši visu Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībā esošo partiju – Tautas partija, Zaļo un zemnieku savienības un Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvošie ministri.

Pārņemšanas brīdī jau bijis zināms, ka _Parex bankas _glābšanā būs jāiegulda milzīgi līdzekļi, jo, kā liecina protokols, Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis valdību ir informējis, ka a/s _Parex banka _likviditātes nodrošināšanai būs nepieciešami 200 milj. Ls līdz 600 milj. Ls, kā arī būs jāvēršas Eiropas Komisijā ar lūgumu nodrošināt «riska spilvenu» viena miljarda apmērā. Likvīdo līdzekļu apmērs, saskaņā ar Valsts kases pārvaldnieka Kaspara Āboltiņa valdībai teikto, Valsts kasē _Parex bankas _pārņemšanas laikā bijis 450 milj. Ls, liecina protokols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas