Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dolgopolovs: Saeima nav noskaņota sagremot visu, ko "mēģina iesmērēt Ministru kabinets"

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija nav noskaņota sagremot visu, ko Saeimai "mēģina iesmērēt Ministru kabinets", intervijā aģentūrai LETA izteicies komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

Saeimā deputāti pamatā strādā ar likumprojektiem, ko parlamentam iesniedz Ministru kabinets, taču tas nenozīmējot, ka visi iesniegtie likumprojekti gandrīz automātiski tiek akceptēti, norādījis Dolgopolovs. Piemēram, komisija nolēma neturpināt darbu pie valdības sagatavotajiem grozījumiem Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likumā, un šī komisijas nostādne tika atbalstīta arī Saeimas sēdē.

Izskatot likumprojektu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, iebildumus izraisīja likumprojekta norma, kas nosaka, ka kārtību, kādā plāno, nošķir un uzskaita valsts budžeta līdzekļus Saeimas vēlēšanu, Eiropas Parlamenta vēlēšanu vai tautas nobalsošanas nodrošināšanai, ja tās notiek vienlaikus ar pašvaldību domes vēlēšanām, nosaka Centrālā vēlēšanu (CVK) komisija. CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars atzina, ka šī likumprojekta norma ir "diskutabla", un piebilda, ka "CVK nav tādas kapacitātes".

Lemjot par šī likumprojekta tālāko virzību, komisija pieprasīja Valsts kontroles, CVK un Latvijas Pašvaldību savienības atzinumus, kuri visi bija negatīvi. Pret šo likumprojektu izteicās arī Finanšu ministrija. Komisija vienprātīgi nolēma šo likumprojektu tālāk neapspriest un lūdza Ministru kabinetu līdz nākamā gada 30.martam iesniegt Saeimā principiāli jaunu likumprojektu.

Dolgopolovs ir pārliecināts, ka arī turpmāk deputātu prasības pret iesniegtajiem likumprojektiem būs tik pat augstas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas