Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Dombrovska atklātā vēstule skolām: bez pārmaiņām nevaram

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
cony
c
Skola saprot,ka sākās reformas,kur skolai būs centrālā vieta valstī,valsts menedžments tiks paklauts skolai tas ir valsts centram.Protams skola saprot,ka viņu vadībā jāmācās mums visiem bez vecuma diskriminācijas,bet arī pašas skolas Zinību apgūšanas ražīgumam jābūt vairākas reizes efektīvākam,kā šodien tas ir,nav jāpieturas pie klašu sistēmas,bet galvenais maksimāli palīdzēt cilvēkiem iegūt intereses un zināšanas visaugstākajā līmenī.Tas ir arī konkurences un valstu pastāvēšanas galvenais jautājums.Lai veicās mums.Istenībā arī naudas nozīme tiks mazināta,galvenais būs zināšanas par kuram šodien mēs varam tik sapņot.
Mr. X
M
Vai atgriezties varēs tad, kad viss būs nozagts?
andris
a
Tas viss būtu ok. Visi kopā varētu savilkt jostas. Bet kā lai to dara redzot ka ministrijas priekš "savējiem" turpina šķērdēt miljonus. Kā var prasīt no tautas sapratni ja skolas likvidē lai būtu nauda ko dāļāt caurkritušiem naudas mijējiem? Kā nav kauna iznīcināt slimnīcas lai miljonus iegrūstu parijas sponsoru "enerģētikas" projektos? Beidziet bezkaunīgi zagt un tad runāsim!!
Pēteris
P
Mūsu skolu tīkls ir paredzēts normālam dzimstības līmenim - no 35 līdz 45 tūkstošiem bērnu gadā. Kopš 1992.gada tas ir 2 reizes mazāks. protams, ka uz šādu bērnu daudzumu uzturēt tik plašu skolu tīklu ir greznība, ko nevaram atļauties. Ja dzimstības līmenis strauji netiks paaugstināts - nākamā problēma būs ar augstskolām, bet pēc tam ar strādājošo un pensionāru skaita attiecību.
cipars
c
vai tad Statpārvalde nevar paziņot reālos skaitļus -cik ir skolnieki novados, pilsētās? vai tad nekļūs skaidrāka reformas nepieciešamība?
Sveiciens svētkos!
S
Tā kā Dombrovskim ir divas augstākās izglītības, tad nešaubos - viņš saprot izglītības nozīmi. Tikai vai to saprot viņa komandas biedri? Labi atceros Koķes kategorismu - vajag naudu un viss. Pēc tam gan tomēr sāka tās reformas. Diemžēl izglītību krietni vien bremzē Šlesera nesakārtotie ceļi. Ja būtu normāla satiksme, tad daži kilometri šurp vai turp nebūtu nekas traģisks, bet tagad lauku bērniem ir lielas grūtības nokļūt līdz skolai. Bet mēs taču izturēsim, mīļie, vai ne? Spēku un uzņēmību visiem, kuriem ir tā laime mācīties! /Jā, tā ir laime! Kas to nesaprot tagad, gan jau vēlāk tomēr sapratīs./
V
V
Cik viegli un priecīgi kļuva, akmens no sirds novēlās- Cipariņš par bērniņiem iedomājies!
ciniķis
c
Jā, bez pārmaiņām nevaram, jo citādi nevarēs paaugstināt augstāko ierēdņu algas krīzes laikā, ta, ka mīļie bērni pacietieties. Re, kur ir saraksts ar ierēdņiem, kas bija ļoti nabadzīgi un viņiem steidzami vajadzēja pacelt algas uz jūsu rēķina: "Izglītības un zinātnes ministrijas Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju departamenta vadītājam alga šā gada martā pieaug no 1026 latiem uz 1528 latiem. Savukārt Labklājības ministrijas Ārpusģimenes aprūpes departamenta vadītājam 1.jūlijā alga tiek noteikta 1600 lati, bet Bāriņtiesu uzraudzības un metodiskās vadības departamenta vadītājam - 1300 lati. " Ja salīdzina periodu no šā gada sākuma līdz jūnija beigām, ministriju valsts sekretāru atalgojums pirmajā pusgadā nav mainījies, bet Kultūras ministrijas valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas - pat pieaudzis. Gada sākumā viņa saņēma 2000 latu, bet jūnija beigās viņas alga ir pieaugusi līdz 2700 latiem. FM Nodokļu politikas departamenta vadītāja, kā arī Tautsaimniecības analīzes un fiskālās politikas departamenta vadītāja alga pieaug no 1772 latiem līdz 1955 latiem, bet Tiesību aktu departamenta vadītāja - no 1425 latiem uz 1659 latiem. Savukārt Finanšu kontroles departamenta vadītāja atalgojums no 1278 latiem gada sākumā pieaug līdz 1550 latiem jūnija beigās. un tā tālāk. Bērniņi, atbalstīsim nabaga augstākos ierēdņus, viņiem ir par maz, vajag vairāk!!!!
TP politikas sekas
T
"Latvija daudzos aspektos uzskatāma par "veiksmes stāstu", taču 2006.gada trešā ceturkšņa iekšzemes kopprodukts (IK) rada bažas par ekonomikas pārkaršanu, ko izraisa joprojām nesabalansētās attīstības riski, secina biznesa pētījumu centrs Economist Intelligence Unit (EIU). Ietekmīgais britu žurnāls Economist norāda, ka Latvijas pieaugošais tekošā konta deficīts ir "satraucošs" un attīsta bīstamu nelīdzsvarotību ekonomikā. Tiek norādīts, ka no visām Baltijas valstīm Latvija ir visievainojamākā - Igaunijas attīstība, lai arī vienlīdz strauja, jau ir sasniegusi augstāko punktu, savukārt Lietuva attīstās daudz vienmērīgāk. IK galvenais virzītājspēks Latvijā ir iekšzemes pieprasījuma pieaugums, ko savukārt rada kreditēšanas drudzis. Economist pievienojas Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF), starptautiskajai ekonomisko reitingu aģentūrai Fitch un vairākiem ārvalstu un pašmāju ekonomikas ekspertiem, norādot uz nekustamā īpašuma burbuli un inflāciju kā galvenajiem ilgspējīgās ekonomikas draudiem. Īpaši kritiski pētnieki vērtē valdības "pārmērīgo optimismu" attiecībā uz ekonomikas riskiem. Inflācija Latvijā saglabājas augsta un stimulē cenu - algu pieauguma spirāli, un valdība norāda, ka algu celšana ir nepieciešama, lai apturētu iedzīvotāju emigrēšanu uz Rietumiem. Tomēr eksperti atgādina, ka tālredzīgāks veids, kā apturēt darbaspēka aizplūšanu, būtu uz augstām tehnoloģijām balstītas ekonomikas attīstīšana. Economist uzskata, ka Latvijas tālāka attīstība lielā mērā atkarīga no fiskālās politikas, kas ir "vienīgais efektīvais instruments, lai samazinātu [iekšzemes] pieprasījumu". Pētnieki iesaka šādā veidā samazināt ekonomikas pieaugumu līdz 7%. Valdībai ieteicams pārlieku neaizrauties ar valsts budžeta izdevumu palielināšanu. Vairākums ekspertu arī norāda uz nepieciešamību ieguldīt izglītībā un inovācijās, kā arī steidzami mainīt nodokļu politiku, lai spētu kontrolēt procesus nekustamā īpašuma tirgū. Taču eksperti izsaka bažas, ka valdība, kas joprojām "eiforiski" bauda 2006.gada vēlēšanu rezultātus un straujo ekonomisko attīstību, - neko nedarīs. Ja ekonomikai ļaus iet pašplūsmā, Economist paredz strauju ekonomikas attīstību nākamos divus gadus, kam sekos dziļa krīze - inflācija un valsts ārējais parāds aizvien palielināsies, ekonomikas konkurētspēja un investoru uzticība samazināsies un darbaspēka aizplūšana turpināsies." (C) Diena 2007
veletaji luk vai atbalstis
v
;;;; LAKRA izstrādājusi „Krīzes likuma koncepciju” Latvijas Kredītņēmēju apvienība (turpmāk - LAKRA) ir izstrādājusi un šodien nosūtījusi visām Saeimā pārstāvētājām politiskajām partijām „Krīzes likuma koncepciju". Tās mērķis ir ekonomiskās krīzes periodā nodrošināt pastiprinātu kredītņēmēju tiesisko un ekonomisko interešu aizsardzību, regulējot to personu aizsardzību, kurām ekonomiskās krīzes apstākļos ir grūtības pildīt vai arī nav iespējas vispār pildīt uzņemtās kredītsaistības. LAKRA uzskata, ka tiesības iegūt aizsardzību būtu paredzamas gan fizikām, gan Latvijas Republikā reģistrētām juridiskām personām sakarā ar noslēgtu aizdevuma, līzinga, overdrafta, studiju kredīta vai cita veida līgumu, kas ievērojot likuma normas ir atzīstams par aizdevuma līgumu. Ar pilnu „Krīzes likuma koncepcijas" tekstu var iepazīties LAKRA mājas lapā www.kreditnemeji.lv Valdībai ir pienakums Iīdz 2010. gada l.janvarim izstradat hipotekaras kreditesanas noteikumus, ieverojot principu, ka, ja piedziņas procesa no hipotekas realizesanas iegutie naudas Iīdzekli nav pietiekosi, lai segtu visu parada summu un ar piedziņas procesu saistītos izdevumus, Kreditors nav tiesīgs verst piedziņu uz citu paradnieka mantu.
prasiet Eiropai tiesibas
p
'' ,Valsts veido likumus kuri rada šadu haosu, mums ir jamaina civillikuma norma kurā kreditnemejs atbild ar visu savu mantu par kuri cilveki neinformētibas pec nezinaja un uzinaja tikai tagad! Par kuru valdība bezšaubam zināja jo īpaši kura bija pie varas un protams bankas jo tas arī bija par iemeslu tadai kredītpolitikai kas sagrava mūsu ekonomiku... cilvēki ņēma kredītus domājot ka atbild tikai arķīlu, viņiem jau neviens nepaskaidroja ka atbild ar visu savu īpašumu ... bankam nebija ko uztraukties tapēc arī varēja arī dot 105% kredītā jo redz cilvēkiem ir vēl īpašumi nekur neliksies ja neatdos parņēmsim visu! Lūdzu pasakiet ko jusu partija šobrīd dara lai valdība un bankas atbalstītu nekustamā un būvniecības firmas un lidz arto visa valsts tika sagrauta ar pārmērīgo kreditēšanu, kā tiek palīdzēts cilvekiem atrisināt esošo situāciju, manuprāt ir japalīdz tam kuri ievainoti ja valdībai rūp savi pisoņi un bankām aktīvie uzņēmēji kuri vel nesen deva labu peļņu.... padomajiet taču pa nakotni ko jūs darīsiet pēc 2-3 gadi... tas jau netiks aizmirsts ... kur bija regulatori LB, FKTK, FM,EM ka pieļāva nekustamā īpašuma pārkaršanu un kreditējot musu mazino valsti 4 miljardi gadā ... palūkojiet konkrētus skaitļus .. cik un kur kreditē visas bankas tagad ... vai tā drīkst vadīt valsti ... no galējības galējībā ... kas pieprasīs konkrētu statistiku uz šodienu,,, atbildību par šādu valsts un finanšu kontroli un vadīšanu kam par to maksāja, kas pieņēma šādus likumus ka visa atbildība ir uz kredītņēmējiem un nekādas bankām? Kur ir konkrēta palīdzība cilvekiem?
Ui
U
Ja krīze nebūs bezgalīga, tad skolotāji to uzzinās pēdējie, tāpēc, Dombrovska kungs, es, kas esmu izcilnieks pedagoģijā, pametu šo lauku. Jūs mani nepārliecinājāt.
pilsoni esiet aktivi
p
''' Latvijas iedzīvotāji, uzņēmēji, valsts aparāts pārdzīvo smagu ekonomisko krīzi, un šajā situācijā tieši valdība ir spējīga reāli veikt uzlabojumus, jo tās ir smadzenes, kuras rīko ķermeni, ko un kā tam darīt. Problēma ir sākusies no banku sektora un ar banku sektoru ir arī jāsāk strādāt. Bankas pārmēru un pārāk strauji iepludināja līdzekļus valstī tā, ka uzņēmēji, strādnieki, valsts pārvalde nespēja tik straujos tempos kvalitatīvi iestrādāt ienākošos līdzekļus, jo pieprasījums pārsniedza piedāvājumu. Patlaban situācija ir gluži pretēja pirmajai galējībai, banku sfēra pilnīgi pārtraukusi kreditēt nekustamo īpašumu un citas sfēras, kad pieprasījuma praktiski nav nekāda. Ir stagnācija, kas ir nemieru cēlonis, jo nav pieprasījuma - nav darba... Lai šo punktu pārvarētu, ir jāpieņem likumi, kuri veicinātu banku sfēru uzņemties līdzatbildību šajos notikumos. Kredītņēmējs atbild ar savu pirmo iemaksu un ķīlu, pretējā gadījumā gan kredīta ņēmējam, gan galvotājam banka paņems visu, viņa nekustamo un kustamo mantu, un ar soda naudām padarot Latvijas uzņēmējus un tās iedzīvotājus par vergiem līdz mūža galam. Tas civilizētās valstīs tā nav! Eiropā un Savienotajās valstīs kredītņēmējs atbild tikai ar savu ķīlu, tā jābūt arī pie mums, jo, ja šāds likums tiks pieņemts, tad bankām nāksies nākt pretī uzņēmējiem un iedzīvotājiem un veicināt Latvijas valsts attīstību, lai atgūtu savus līdzekļus. Pretējā gadījumā banku sektors klīrēsies bezgalīgi, attīstības nebūs, Latvijas uzņēmēji un iedzīvotāji, neredzot perespektīvas, jo nav pieprasījuma valstī, pametīs šo valsti un brauks meklēt darbu ārpus tās, jo cilvēki nevar izmainīt likumus. Šī ir viena no neatliekamākajām likuma normām, kura būtu steidzamā kārtā jāpieņem, kamēr uzņēmēji un iedzīvotāji nav izputināti un padarīti par vergiem līdz mūža galam.
fiksais
f
Mīkstais voldiņš!!! Būtu šādu vēstuli uzrakstījis pirms pašvaldfību vēlēšanām - jūsu partija būtu miskastē jau pirms trijiem mēnešiem. Vai melot un mānīties ir godīgi? Cik ilgi vēl domājat kā partija vilkt savu dzīvību nemitīgi solot vienu, bet darat pilnigi pretējas lietas? PS Izglitības ministrijā ir uzsākts 50 miljonu vērt projekts, kuru kuret uzticēts peronai, kas iesaistita divās krimināllietās... Vai tas ir normāli? Lai gan ja padotā ir priekšnieka mīļākā, tad jau laikam normāli!
agd
a
Turies, Valdi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas