Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Dombrovskim nav iebildumu pret ministru darbu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks", JL) pašlaik neraida pārmetumus neviena ministra virzienā, valdības darbs norit veiksmīgi.

Premjers otrdien žurnālistiem uz jautājumu par valdības darba organizāciju un lēmumu pieņemšanas gaitu atbildēja, ka patlaban viņam iebildumu nav ne pret viena valdības locekļa darbu, nogludināti arī asumi saistībā ar diskusiju veselības nozarē.

"Ar ministru darbu esmu apmierināts," sacīja Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka pēdējās nedēļās bija izvērtusies asa diskusija starp valdības vadītāju un veselības ministri Baibu Rozentāli (Tautas partija, TP) par finansējuma sadali veselības nozarē. JL pārmeta, ka finansējums slimnīcām sarucis vidēji par 70%, bet veselības nozarei kopumā - par 20%, tāpēc uzsvēra, ka katastrofāli trūkstošais finansējums slimnīcām jākompensē, veicot līdzekļu pārdali nozares iekšienē.

Turpretī Rozentāle kareivīgi uzstāja, ka veselības nozarei no valsts budžeta nepieciešami papildu 45,8 miljoni latu. Tos nesaņemot, "pacienti mirs", iepriekš pauda ministre, norādot, ka nozares iekšienē nekādas rezerves atrast nav iespējams.

Diskusija par veselības nozares finansējumu aizgāja tik tālu, ka TP pat apsvēra Rozentāli no ministres posteņa atsaukt un šo vietu atdot JL. Tomēr pagājušajā piektdienā tikšanās laikā starp premjeru un Rozentāli tika rasta kopēja pozīcija, un amatpersonas solīja mēneša laikā rast risinājumus veselības nozares problemātikas mazināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas