Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dombrovskis: Būtiski saglabāt kredītu pieejamību, lai netiktu bremzēta ekonomikas izaugsme

Būtiski arī turpmāk saglabāt kredītu pieejamību, lai netiktu bremzēta ekonomikas izaugsme, - šodien pēc piedalīšanās ārkārtas Eiropadomes sanāksmē videokomentārā norādīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Ārkārtas Eiropadomes sanāksmē šodien galvenie jautājumi bijuši saistīti ar eirozonas finansiālo stāvokli. Sanāksmē apspriesti divi būtiski aspekti – banku sektora stabilitāte un rekapitalizācija, kā arī Grieķijas un citu valstu finansiālā krīze un turpmākā rīcība, lai nepieļautu krīzes izplatīšanos.

Attiecībā uz banku sektora stabilitāti galvenais uzstādījums ir nodrošināt, lai bankām ir pieejami līdzekļi banku sektora rekapitalizācijai caur Eiropas finanšu stabilitātes instrumentu vai citiem instrumentiem. Savukārt no Latvijas puses šajā gadījumā ir būtiski, lai, veicot masīvu banku rekapitalizāciju, tā netiktu veikta, ierobežojot kredītu pieejamību, jo tādā gadījumā tas atkal bremzēs ekonomikas izaugsmi, norādīja Dombrovskis.

Eirozonas valstu finansiālās stabilitātes galvenā problēma joprojām ir Grieķija, kur patlaban notiek sarunas par iespējamo privātā sektora dalību, norakstot daļu no Grieķijas parāda, pastāstīja Dombrovskis. Eirozonai ir būtiski nodrošināt, lai būtu pieejami pietiekami finanšu līdzekļi Grieķijas, Īrijas un Portugāles finansiālās stabilitātes nodrošināšanai un lai šī eirozonas krīze neizplatītos uz citām valstīm, piemēram, Spāniju vai Itāliju.

"Situācija ir pietiekami nopietna, līdz ar to jārīkojas ir ātri," uzsvēra premjerministrs. Pēc šodienas Eiropadomes sanāksmes trešdien, 26.oktobrī, plānots Eirozonas valstu samits, kurā turpinās risināt šos jautājumus. "Tā ka cerams, ka tuvāko dienu laikā būs vairāki būtiski lēmumi, kas uzlabos eirozonas finansiālo stabilitāti," teica Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas