Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Dombrovskis izsauc Ploriņu, lai liegtu slēgt iepirkumu par ātrajiem

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) piektdienas rītā steidzami uzaicināja Veselības ministrijas (VM) Valsts sekretāru Armandu Ploriņu, lai nodotu rezolūciju, ar kuru tiek aizliegts slēgt līgumu par iepirkumu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vajadzībām līdz Iepirkuma un uzraudzības biroja (IUB) atzinuma saņemšanai, paziņojumu izplatījusi Valsts Kanceleja.

Piecpadsmit minūšu ilgas sarunas laikā premjers informējis A.Ploriņu par to, ka IUB ir uzsācis iepirkuma procedūras pārbaudi saistībā ar NMPD rīkoto atklāto konkursu. Šī iemesla dēļ V.Dombrovskis ar rezolūciju uzdeva ministrijai apturēt līgumu slēgšanu ar AS Rīgas Sanitārā transporta autobāze līdz pārbaudes beigām.

Pārbaude notiek par to, ka iepirkumu veselības ministres pakļautībā esošais NMPD iegādājās nevis par 21,6 miljoniem latu, kā bija sākotnēji minēts konkursa pieteikumā IUB mājas lapā, bet gan par 31,6 miljoniem latu. 

"Es neredzu pamatu, lai nenoslēgtu līgumu," tā vēl ceturtdien preses brīfingā par iepirkumu paziņoja NMPD vadītāja p.i. Semjons Štrihs. NMPD jau pirmdien gatavojās slēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju.

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) savukārt ceturtdien biedēja, ka vecais līgums ar uzvarētāju SIA Sanitārā transporta autobāze beidzas šāgada 1.maijā, un, ja nebūs noslēgts jauns līgums Rīgas reģions palikšot bez ātrās palīdzības transporta.

"Līgums pirmdien netiks slēgts ar konkursa uzvarētāju, gaidīsim IUB atzinumu par konkursa likumību, kārtību," Dienai piektdien Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra Armanda Ploriņa viedokli pārstāsta Oskars Šneiders, VM sabiedrisko attiecību pārstāvis. Pēc viņa teiktā, VM valsts sekretārs esot lūdzis premjeru aicināt IUB pēc iespējas drīzā laikā veikt atzinumu, lai Rīgas reģionu varētu nodrošināt ar neatliekamās medicīniskās palīdzības transportu un autovadītājiem.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas