Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Dombrovskis neplāno darboties RP, tai pārtopot par biedrību

Lai gan _Reformu partijas _pārveidošana par biedrību uzskatāma par lietderīgu un piemērotu soli, partijas valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis jaunizveidotajā biedrībā nedarbosies.

Kā sestdien pirms Reformu partijas (RP) biedru kopsapulces žurnālistiem skaidroja Dombrovskis, viņš savu uzdevumu partijā uzskata par izpildītu, atgādinot, ka bijis viens no tiem, kuri uzstāja uz partijas cilvēkresursu konsolidēšanu un partijas pievienošanu Vienotībai. Dombrovskis uzsvēra, ka šāda darba rezultātā vairāki deputāti tika pārvēlēti nākamajā Saeimas sasaukumā.

RP valdes priekšsēdētājs brīdināja, ka arī Vienotība atkārto RP ceļu, atgādinot par atsevišķu partijas biedru kampaņām un neskaidro finansējumu, kā rezultātā RP savulaik zaudēja valsts finansējumu.

Lai gan sestdien nav plānots pieņemt lēmumu par partijas reorganizāciju vai strukturālo pārveidošanu, Dombrovskis skaidroja, ka partijas biedri diskutēs par partijas nākotni. Viņš uzskata, ka biedrību ir daudz vieglāk pārvaldīt, tomēr, ja kāds cits biedrs redz citu partijas attīstības ceļu, tāds var tikt izskatīts.

Kā ziņots, 27. septembrī RP kongresā kvoruma trūkuma dēļ nekādi lēmumi netika pieņemti, tomēr sanāksmē no biedriem kā viena no iespējām izskanēja priekšlikums politisko partiju reorganizēt par biedrību, informēja RP preses sekretārs. Arī partijas dibinātājs, Saeimas deputāts Valdis Zatlers uzskata, ka politiskajā spēkā ir pulcējušies gana daudz aktīvu cilvēku, tāpēc nākotnē RP varētu turpināt darbību citā juridiskā statusā.

Jau vēstīts, ka RP un Vienotība sākotnēji vienojās par kopīgu sadarbību, startējot 12. Saeimas vēlēšanās, bet vēlāk vairāki tās biedri, tostarp liela daļa Saeimas frakcijas un ministri iestājās Vienotībā. RP valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis solījis veikt partijas apvienošanu ar Vienotību. No partijas izstājušies arī vairāki citi biedri.

Vairāki RP biedri izteikušies arī par partijas likvidēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas