Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Dombrovskis: Repše ir un paliek JL biedrs; Titava izslēgšanu nekomentē

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) atteicies turpmāk darboties partijas valdē. Sestdien notiekošajā partijas kongresā tiek pārvēlēta valde, bet paralēli tam no partijas izslēgts Dans Titavs. E. Repše šo valdes lēmumu asi kritizē, tomēr atkāpties no finanšu ministra amata šī konflikta dēļ nedomā.

Viņš cer, ka partija pati labos šo kļūdu. Ministra pārstāvis Aleksis Jarockis uzsver, ka ministrs saistībā ar notikušo negrasās atkāpties no ministra amata un šādu domu pat nepieļauj.

Arīdzan premjers Valdis Dombrovskis (JL) norāda, ka uzticība E. Repšem nav mazinājusies. "Einars Repše ir un paliek JL biedrs un turpina baudīt premjera un JL uzticību kā finanšu ministrs," žurnālistiem teica V. Dombrovskis, kurš ir sazinājies ar E. Repši. Premjers atbildēs uz žurnālistu jautājumiem tikai atkārtoja, ka E. Repšem nav pieņemama D. Titava izslēgšana no partijas. V. Dombrovskis neatbildēja uz jautājumiem, kas saistīti ar D. Titava izslēgšanu. Viņš šajā jautājumā ir atturējies, bet tā kā valdes sēde bija slēgta, viņam neesot sīkāk tā jākomentē. Viņš arī attiecās vērtēt šo lēmumu.

E. Repše nebija redzams partijas kongresā. Dienai viņš norāda, ka viņam nav pieņemama D. Titava izslēgšana. "Procedūra, motivācija un steiga, kādā Dans tika izslēgts, man nav pieņemama. Tā nedrīkstētu būt pieņemama nevienai demokrātiskai un tiesiskai partijai vai cilvēkam. Par tiesiskumu ir jācīnās! Tik principiālas lietas nevar atstāt pašplūsmā," norāda Einars Repše.

E. Repše bija izvirzīts ievēlēšanai partijas valdē, taču ar palīdzes starpniecību informēja, ka vairs nevēlas tajā darboties. Dienai viņš norāda, ka atteikšanās iemesli esot "tieši tie paši". "Es biju gatvs startēt valdē, bet partijas vadība un valde ļoti labi apzinājās viņu steigā pieņemtā lēmuma sekas," skaidro E. Repše.

S. Āboltiņa uzsver, ka E. Repše ir partijas dibinātājs un svarīga persona Latvijas politikā. Partijas vadītāja cer, ka Latvijas politikas lielo mērķu vārdā E. Repše turpinās darboties partijā.


(papildināta ar 2. rindkopu)

Top komentāri

Jānis
J
Kamēr rEPŠE NAV TICIS GALĀ AR SAVIEM PARĀDIEM,TIKMĒR VIŅAM PAR POLITIKU BŪTU JĀAIZMIRST,JO KĀ VISPĀR VAR TO IZSKAIDROT TAUTAI,KA MINISTRS,KURAM ALGA IR APM. 2000 LS,BET PARĀDSAISTĪBAS IK MĒNESI IR 5000 LS,TAD IZSKAIDROJIET NO KĀ VIŅŠ IZTIEK UN KAS VIŅU SPONSORĒ UN LĪDZ AR TO ARĪ NOSAKA LĒMUMUS UN LIKUMUS? vIENREIZ TAS TAUTAI IR JĀDZIRD UN JĀZIN.
ciniķis
c
muahahahaha, muahahaham, muahahaha, lai nu kas blētu par tiesiskumu!:)))) To teica Repše? Muahaha, muahaha, tas pats, kuram visi likumi pie kājas pēkšņi aizkustinošās rūpēs par partijas biedru un palīgu atcerējās par tiesiskumu! Nu, nu, nebūtu nu blamējies:))
Kurmītis
K
+++Un, Repše jau nesaka, ka atstās partiju, bet gan valdi.+++ Ja, ja, ja ... un Finanšu ministra amatu ar’ viņš neatstās .. laikam vēl daudz kas ir „palicis nepadarīts”, par ko einītim sirc sāp .... Leja vēl nevar saprast – tiks vai netiks apstiprināts VID-ā .... un, kuru ieliks par VID šefu arī vēl nav skaidrs ... ja nu einīša vairs nevar un konkursa komisijā par priekšnieku kāds cits tiek nozīmēts ???? Kamēr visi jaunpupa klases biedri nav amatos salikti, prom iet nevar ... :)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas