Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dombrovskis: Rīgas dome turpina spēlēt treknos gadus

Rīgas domes stratēģija ir tērēt līdzekļus pāri savām iespējām un spēlēt treknos gadus, no finansiālā viedokļa šāda rīcība ir bezatbildīga, tā  LNT raidījumā 900 sekundes atzina  Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Tāpat premjers norādīja, ka iespējamais Vienotības un Reformu partijas (RP) kopīgais starts  pašvaldību vēlēšanās ir vēlme stabilizēt situāciju pašvaldībā.

"Mūsu mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu pašvaldības darbu. Rīgas domei jādzīvo un jāstrādā atbilstoši finansiālajām iespējām, nevis jānodarbojas ar populismu," atzina V. Dombrovskis.

Vienotība neizslēdzot iespēju konsultēties arī ar citām partijām.

"Pirmkārt, Ministru prezidentam, pat ja viņš pārstāv Vienotību, nepiestāv melot. Visas savas saistības un budžeta deficītu Rīga sedz ar saviem uzkrājumiem. Atšķirībā no valdības, kas skrien apkārt, aizņemoties naudu un pretī atdodot kontroli pār savu valsti. Otrkārt, labējo politiku Dombrovska izpratnē Rīgā mēs nepieļausim. Ko viņa izpildījumā nozīmē „stabilizēt situāciju pašvaldībā” mēs visi ļoti labi zinām – kā liekas un nevajadzīgas atcelt visas sociālās programmas,  sākot no skolu remontiem un beidzot ar brīvbiļetēm bērniem un pensionāriem. Un pēc tam sarakstīt vēl vienu grāmatu par "ekonomiskiem sasniegumiem", kuru vienīgi pieklājības pēc izlasīs Starptautiskā valūtas fonda ierēdņi," komentējot premjerministra izteikumus  atzina Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Jau ziņots, ka Vienotība un RP sākusi viedokļu apmaiņu par taktiku pēc nepilna gada gaidāmajās Rīgas pašvaldības vēlēšanās. RP gan atturas šo apspriešanos saukt par sarunu sākšanu kopīgam startam pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

(Pievienota 5.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas