Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Domstarpības KPV LV rindās - Kaimiņš iebilst Gobzemam

Partijas KPV LV līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) neatbalsta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) dalību valdībā, tādējādi iebilstot paša partijas biedra, premjera amatam nominētā Alda Gobzema piedāvātajam valdības modelim. Gobzems paziņojis, ka ZZS no sarunām neizslēgs.

"Mans viedoklis ir tāds, ka Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij), manuprāt, ir Latvijas lielākā nelaime - es esmu to teicis daudzas reizes," savu nostāju aģentūrai LETA pauda KPV LV līderis. Politiķa sirdsapziņa neļaujot iet koalīcijā ar ZZS veidojošo partiju Latvijai un Ventspilij.

Kaimiņš norādīja, ka tas ir viņa personīgais viedoklis, par ko viņš informējis KPV LV Saeimas frakciju. Viņš arī norādīja, ka par Gobzema piedāvāto ministru sadalījumu vēl būs nepieciešams balsojums KPV LV frakcijā.

Kaimiņš neredz problēmu izveidot četru partiju koalīciju ar KPV LV, Jauno konservatīvo partiju (JKP), Nacionālo apvienību Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) un partiju apvienību Jaunā Vienotība. Politiķis norādīja, ka VL-TB/LNNK būtu jāatbalsta pieeja, ka labi strādās arī šo četru partiju modelis.

Vaicāts, vai Kaimiņa nostāja neliecina par šķelšanos KPV LV, politiķis atbildēja noraidoši. Viņš norādīja, ka frakcijā ir demokrātija un katram deputātam pašam būs jāpieņem lēmums.

Arī Gobzems uzsvēra, ka frakcijā valda demokrātiska atmosfēra, un atzina - Kaimiņš vienmēr ir atklāti paudis savu pozīciju. Premjera kandidāts pauda pārliecību, ka balsojumā Saeimā gan Kaimiņš, gan pārējie KPV LV deputāti balsos par "savu partiju un savas partijas Ministru prezidentu".

Vaicāts, vai pēc Kaimiņa paustā, ka viņš neatbalsta ZZS dalību valdībā, izslēgs no sarunām šo politisko spēku, Gobzems atbildēja noraidoši.

Tāpat viņš norādīja, ka joprojām spēkā ir aicinājums Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) līdz sestdienas plkst.20 pārdomāt un iesaistīties politiķa veidojamajā valdībā.

(pievienots Alda Gobzema komentārs)

 

Top komentāri

nu
n
Lai arī neesmu Kaimiņa fans šoreiz gan "vīrs un vārds". Nožēlojamais Gobzems gan,gatavs pat taisīt minetu,lai tik kļūtu par premjeru...
Ko satrakojāties ?
K
Kas tur briesmīgs? Viņi jau nav komunisti vai vecā trijotne -mafija, kur visiem ir jāpūš vienā stabulē. No strīdiem radīsies pareizais viedoklis. ZZS ārā,jo tā vēlas lielākā tautas masa. Mēdijiem taču vajag kādu no jauniem noķengāt, jo savādāk viņiem nav par ko rakstīt !!!
Arkls
A
Kad beidzot tas cirks par valdības veidošanu beigsies! Kādā jēga tad bija vēlēšanām.. cilvēki gāja un vēlēja, lai būtu jauna valdība a šie tur spēlējās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas