Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Dūklavs: uz PVD vadītāja vietu būs konkurss; Veldre – spēcīgs kandidāts

Pārtikas un veterinārā  dienesta (PVD) ģenerāldirektora izraudzīšanai tiks rīkots konkurss, Diena.lv atklāja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Ja Vinets Veldre (TP) pieteiksies, viņš būs spēcīgs kandidāts, uzskata ministrs. Konkursa norises laiks vēl nav noteikts. “Konkurss būs pēc svētkiem, lai cilvēki atpūšas.

Man nav pieredzes konkursu rīkošanā, tas būs pirmais konkurss, ko izsludinu, un tā nolikumu izstrādās ierēdņi. Veldres kungs ir spēcīgs profesionālis, bet personīgi viņu nepazīstu, esmu tikai pāris reizes saticis. Ja viņš pieteiksies konkursam, [V.Veldre] būs viens no kandidātiem,” stāstīja J.Dūklavs. Zemkopības ministrs prognozē, ka PVD vadītāja amatam varētu pieteikties dienesta bijušā vadītāja Mareka Samohvalova vietnieki vai Latvijas Veterinārārstu biedrības pārstāvji. “Punkts numur viens – konkursa kandidātam jābūt veterinārārsta izglītībai,” uzsvēra J.Dūklavs. Jau ziņots, ka 29.decembrī PVD līdzšinējais vadītājs M.Samohvalovs vienojās ar zemkopības ministru par aiziešanu no amata. Pats M.Samohvalovs biznesa portālam Nozare.lv atzina, ka J.Dūklavs neesot bijis apmierināts ar reorganizācijas gaitu PVD, un skaidroja, ka ir pieļāvis cilvēcīgas kļūdas. Zemkopības ministrs šodien paskaidroja, ka pret reorganizācijas gaitu PVD nopietni iebildumi esot bijuši gan Valsts Kontrolei, gan Ministru kabineta Juridiskajai kancelejai. Arī PVD kolektīvā esot bijušas ļoti lielas problēmas. “Vienā teikumā – reorganizācija notika ļoti vēlu un nekvalitatīvi,” izteicās J.Dūklavs. Viņš gan domā, ka M.Samohvalovs palikšot strādāt PVD, tikai citā amatā. M.Samohvalovs PVD vadīja kopš  2007.gada janvāra.

Gatavību ieņemt PVD ģeneraldirektora amatu jau izteicis kādreizējais tā šefs V.Veldre, kuru uz to mudinot vairāki zemnieki no reģioniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jūrmalā sieviete sadur garāmgājēju

Pagājušajā nedēļā Jūrmalā uz ielas sieviete bez acīmredzama iemesla uzbruka kādai kaugurniecei, vairākas reizes viņai iedurot ar nazi un nodarot smagus miesas bojājumus, aģentūru LETA informēja Valst...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas