Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzintars: NA nestrādās JV, ZZS un Progresīvo veidotā valdībā

Nacionālā apvienība (NA) "pilnīgi droši" nestrādās Jaunās vienotības, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Progresīvo veidotā valdībā, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda NA līderis Raivis Dzintars.

Ja "maksa" par kādu Valsts prezidenta amata kandidāta ievēlēšanu ir jauns koalīcijas modelis - JV, ZZS un "Progresīvie" - NA tajā nepiedalīsies, uzsvēra politiķis, norādot, ka jauns koalīcijas modelis būtu JV izvēle. Ja JV uzskata, ka tāda koalīcija vērtību ziņā ir viņiem tuvāka un stabilāka no valsts interešu viedokļa, NA respektēs tādu izvēli, bet tajā nepiedalīsies, sacīja Dzintars.

Dzintars prognozēja, ka NA frakcijas deputāti 31.maijā neatbalstīs nevienu no trīs Valsts prezidenta kandidātiem.

Vaicāts, vai NA plāno virzīt savu kandidātu vēlēšanu otrajā kārtā, Dzintars atzīmēja, ka nav zināms, vai līdz tam tiks nonākts. Vienlaikus NA "skatās cerīgi" uz vēlēšanu otro kārtu, jo tādā gadījumā, Dzintara vērtējumā, būtu loģiski koalīcijai vienoties par vienu kandidātu.

Lūgts komentēt izvirzītos kandidātus, Dzintars sacīja, ka viņus nevērtē negatīvi, bet katra partija vērtē kandidāta saderību ar savu programmu. Piemēram, pašreizējā prezidenta Egila Levita saderība ar NA bija lielāka nekā ar JV, "Apvienotā saraksta" (AS) un "Progresīvo" izvirzītajiem kandidātiem, bet vērtību saderība nav vienīgais būtiskais apsvērums, lemjot atbalstīt kādu kandidatūru, uzvēra NA līderis.

NA frakcija plāno tikties un uzklausīt izvirzītos kandidātus. 

Kā ziņots, maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais "Apvienotais saraksts" augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija "Jaunā vienotība" prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Pinto. Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas