Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dzintars: Viens no Krievijas plāniem ir Saskaņas un pērkamu latviešu partiju valdība

Viens no Krievijas plānotajiem scenārijiem Latvijā ir valdība, ko veido partija Saskaņa kopā ar pērkamām latviešu partijām, sestdien Nacionālās apvienības )NA) kongresā sacīja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis uzsvēra - kopš NA pirmsākumiem šis politiskais spēks aicinājis bez ilūzijām skatīties uz Krievijas plāniem un to, kāda loma šajos plānos varētu būt tautiešiem Latvijā. Tomēr oponenti esot izvēlējušies to nedzirdēt un vīpsnājuši par "baidīšanu ar krieviem". Pēc Krimas okupācijas visa pasaule sadzirdējusi to, par ko NA brīdinājusi jau sen, turpināja Dzintars.

"Cik aklam jābūt, lai neredzētu, ka simtiem miljoni gan kaimiņos aiz robežas, gan tepat Rīgā un Latvijā tiek zombēti ar ideju, ka jāatjauno Krievijas impērija, lai arī kāds būtu tās jaunais nosaukums," sacīja politiķis, uzsverot, ka galvenais instruments šajā cīņā esot informācija.

Pat nacionāli domājošiem latviešiem bieži vien esot diezgan aptuvens priekšstats, kā strādā Krievijas propaganda, secināja NA līdzpriekšsēdētājs. "Mums šķiet, ka viņu vienīgais vēstījums ir saistīts ar Krieviju vai tās darbību attaisnošanu. Patiesībā Krievija ļoti detalizēti stāsta katrai valstij īpaši piemeklētus stāstus," pauda politiķis. Viņš norādīja, ka Latvijā tas ir stāsts par neizdevušos valsti.

"Viens no Krievijas plānotajiem scenārijiem ir valdība, ko veido Saskaņa kopā ar pērkamām latviešu partijām. Pat Rīgas dome, kas ir šķietami saimniecisku jautājumu iestāde, kopš Saskaņas varas faktiski atgriežas padomju laikos," pauda Dzintars.

Viņaprāt, Krievija cer uz to, ka noplaks Latvijas cilvēku patriotisms. "Uz to, ka politiskais haoss pieaugs un vairosies cilvēku negatīvā attieksme pret varu. Uz to, ka latvieši būs ļoti neaktīvi vēlēšanās, vai arī izšķiedīs balsis dažādām neprognozējamām partijām vai partijām, kas nepārvarēs 5% barjeru. Un, protams, Krievija cer uz to, ka krievvalodīgie ļoti aktīvi apmeklēs vēlēšanas un balsos par savējiem," teica Dzintars, piebilstot, ka Krievija cer, ka Saeimā iekļūs partijas, kuras sadarbotos ar Saskaņu.

Savukārt NA uzdevums ir aizsargāt Latviju, akcentēja politiķis. "Ja Krievija stāsta negatīvo stāstu, tad mums visiem kopā ir jāstāsta savs pozitīvais. Ja Krievija saka, ka Latvija ir neizdevusies, tam mēs teiksim pretī, ka Latvija esam mēs visi un mēs katrs," teica deputāts.

NA sestdien pulcējās kongresā, kurā pārvēlēs politiskā spēka vadību.

Top komentāri

Varbūts Taurētājs
V
Nav manāms, ka nacionālisti atbalsta tautu vairāk, ka tie atbalsta savu partiju.
Prezidenta krustdēls
P
Ja Dzintars ir patriots, kāpēc ne viņš, ne NA ir izstrādājusi latviešu interešu prioritātes? Bet tāda prioritāte netiek dota no Dzintara, ne no NA, ne par Latvijas suverenitāti, ne par atteikšanos no Nato propagandas centra Rīgā, kas šodien diktē Latvijas mēdiju maldinošās ziņas, ne latviešiem pieņemamu sadarbošanās programmu ar Krieviju, ne pret globalizāciju, ne kā latviskot Latvijā dzīvojošos krievus, un ne un ne un līdz absolūtai nevajadzībai latviešiem tāds slapjš Dzintara puņķis uz drāts. Protams patriotisms un kopienas saliedētība ir nepieciešama, bet nekas tāds kas to varētu panākt nenāk ne no Dzintara, ne no NA. Domājams tur visi danco sudmaliņas un pašapmierinās.
Loze
L
Levītu partija ir Visu Latvijai. Neticu viņu meliem. Dombravu uzskatīju par vienigo godīgo, bet , kad palasīju, ka nespēja uzrādīt izslavētos ziedojumus, MEĻI UN VĒLREIZ OPORTŪNISKIE MEĻI KOPĀ AR VIENOTĪBU!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas