Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

EDSO īpašā vēstulē aicina mainīt Pilsonības likuma grozījumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ja kas
j
būs eiro , vai tad austrumu kaimiņi nevērs muti?
viedoklis
v
būs vēl lielāka putra, jo dzīvojam uz robežas ar krieviju.Daudz viņu pilsoņi dzīvo šeit. Nepilsoņi nav izteikuši savu izvēli vairāk kā 10 gadu garumā.
rullis
r
Man liekas, ka visas šīs gudrības nāk no Vollebeka biroja vadītājas Ilzes Brands-Kehris! Paldies latviešu trimdai par šo sievieti!
pardomas
p
Kaa saprotu, tad autmatiska pilsonibas pieskirshana izraistu daudz nopietnakas sekas LV - tas atvertu durvis visadiem imigrantiem-salashnam kaa paslaik citas ES valstis, iebraukt, pavairoties un atri iegut ES pilsonibu. Piemeri nav talu jameklee. Acimredzot saglabat lidzshinejas prasibas-barjeru pilsonibas iegushana ir verts. Baidos, ka musulmanim bus sarezgiti nokartot LV vestures eksamenu latviesu valoda...
Šalle
Š
Nomierinies! Nepilsoņiem nav nekādas vēlēšanās kārtot LV pilsonību, jo tā nemaz nav izdevīga. Runa ir par max 10-20k cilvēkiem, kas šādu izdevību izmantos. Čīkstēs tāpat tālāk. Jau 13 gadus pilsonību nepilsoņu bērni var iegūt elementāri. Otrā valsts valoda- krievu viņiem ir svarīgāks pasākums. Tur pagaidām esam viņus atsēdinājuši. Nesatraucies, uzsaukumi par valodām pašvaldībās vēl turpināsies. Uz to jau tikai krievu partijas pagaidām stūrē. Cita nekā viņiem šeit Latvijā nav. O, jā, sorry, vēl ir ūber mērs Košakovs.
  • 0
  • 0
www
w
kā man tie komisāri ir apriebušies, gan Šustins, gan Vanderštūls gan šitais Volenbeks. Lai viņi iet uz savu kremli un tur smird.
juris
j
Vēl viens gudrītis uzradies....Viens jau tāds skolotājs bija neatkarības pirmajos gados.....
janis
j
ja nebutu latviesu un krievu bernudarzu tad si problema butu jau sen pati no sevis atrisinajusies. Stulbie politiki izbeidziet apartoidu latvija. Paradiet mugurkaulu.
pakausis
p
nu ja.. savest pa 20 gadiem valsti tādā kārtībā, lai nodokļu gotiņu ganāmpulks pats sevi atražotu - tas varai nebija pa spēkam. Kā nekā aploks vaļā stāv, ganība aizklucēta un pat gani guļ, sadzērušies miestiņu par iztirgoto saimnieka malku :)) Tad nu tagad sagroza tos likumus visādi kādi, ka redz lai kur tu būtu dzimis - tu skaities šejienes gotiņa un tev pret šiem saimniekiem ir kaut kādi pienākumi. Gues what - maksā pie mums nodokļu starpību un mēs pa to naudu prezentācijas rīkosim sīkais kverpli! Pie kājas, ka tu esi audzis reāli citā valstī ar citiem tikumiem, citu valodu un par Latviju neko vairāk kā nobružātas standarta frāzes nezini. :)) Un vēl pie reizes arī - ja tavi senči te ir ieradušies kā civilokupācijas instruments padomju darbaspēka formātā - tad tu tagad arī esi pilsonis un vari stūrēt šo valsti kā iepatīkas. Un jā jā.. nevajag te baidīties no vārda "okupācija" - jau izsenis okupēto teritoriju iedzīvotājus sūtija citur un pašas teritorijas piepludināja ar citu teritoriju civilajiem.. Tas ir normāls kara paņēmiens, to par Maķedonijas Aleksandrs lietoja. Tas tupa tā saucas - civilokupācija. Punkts! Un tas nekas, ka tavi senči bija tik tizli, ka viņiem padomju vara pat automātu neļāva rokās turēt un tie te ar ķelli un slauceni atbrauca! Tātad - tagad visi tie būs pilsoņi.. bet skolās turpinās mācīt, ka Latvija ir nacionāla valsts? Ka Latvija ir brīvu latviešu brīva valsts? Nu komon!!! Da kāda latviešu valsts vairs?!! Beidziet tak māžot bērniem galvas un tā arī pasakiet, ka Latvija ir tāds kakts uz pasaules, kura savu nosaukumu mantojusi no izzūdošas latviešu tautas, bet principā ir tikai teritorija, kurā visi kas grib, var nākt un klucēt, pat caurumu zemē neizrakuši!! Šeit pussolītis, tur pussolītis.. hehe.. un varēs kārt uz nagliņas tās deklarēšanas, ka EDSO rekomendācijas neko nenozīmējot.. jo reāli vēl biš un viss jau būs izpildīts. Katrs čurka te varēs atvest savu grūsno sievu, laist pasaulē savu bērnu un sīkais būs "pilsonis"!! Mums te nav nekāda Amerika vai Kanāda!! Ja gribās, lai ir kā Amerikā - tad lūdzu Rudā, tai bedrei durvis vaļā stāv.. Kāpēc jāizčakarē tas mazumiņš kas mums te bija, lai izpatiktu kaut kādiem neolibiem un neokoniem? Kuriem, pie kam, tāpat gar mums nekādas daļas nekad nav bijis!!
dubultmorāle!
d
cilvēktiesības nav saistītas ar pilsonību!
Poga
P
Var pieņemt tādus likumus, kas atbruņo visus spekulantus. Bet kam tas ir izdevīgi?
Dzimtene
D
Nu nevajag jaukt pilsonibu ar tautibu. Esmu dzimis Latvijas aneksētajā daļā Latgolā. Pēc tautības esmu latgalis, bet pilsonība ir Latvijas. Viss pareizi un kāda šķirba, kas pasē rakstīts, ja tas būtību nemaina?
Ušakovs
U
Tev tik tieāam nav šķirbas?Tikai caurumi?
  • 1
  • 0
OH
O
Lai mudina cik grib. Neesmu redzejis ka Vacija, Francija, Apvienota Karaliste, vai kada cita "liela" ES dalibvasts, butu jebkad uzklausijusi kadu EDSO ieteikumu vai uzmudinajumu. Sie ES ieredni tik sez un doma ko lai darit, un aiz garlaicibas pa laikam kaut ko japasaka viegli kaut ko ieteik sezot austrijas galvspiseta Vine un spriest par baltijas valstim, un nav ne jausmas par vietejo situaciju.
Ivars Graudums
I
Ja komisaars buutu taisniigs, tad vinjsh teiktu: dodiet beerniem pilsoniibu, bet ar noteikumu, ka vinji ies latvieshu skolaas! Un vispaar, nekaadas mazaakumtautiibu skolas Latvijaa nav vajadziigas! Taadas nav arii Hollandee un Norveegjijaa! (Nezinu komisaara izcelsmi).
Knutam
K
Nebāz savu snuķi mūsu iekšējās lietās. Darba trūkst?
Poga > Šalle
P
Tātad likums jāraksta otrādi un iesniegumi iesniedzami, ja atsakās no pilsonības.
Šalle
Š
Mēs nevaram atļauties dāļāt pilsonību tiem, kas to nevēlas. Likumā norādītās pat nav prasības, bet gan sīkas formalitātes.
  • 2
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas