Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Eksperte: Par labu Latviju! reklāma ir rafinēts veids, kā «uzsildīt» sabiedrību

Lai arī nav šaubu, ka kustība Par labu Latviju! sākusi iesildošu reklāmas kampaņu, to nevar kvalificēt kā priekšvēlēšanu aģitāciju, atzīst sabiedrības par atklātību _Delna _politikas analītiķe Līga Stafecka.

Patlaban kustības reklāmā nav minēts, vai no tās būs kāds deputāta kandidāts, tāpēc nevar pierādīt kustības saikni ar vēlēšanām. «Saturiski uz vēlētāju orientēta vēstījuma tur nav, un klasificēt kā priekšvēlēšanu kampaņu to nevar. Tas ir rafinēts veids, kā «uzsildīt» sabiedrību. Acīmredzot TP un LPP/LC partiju stratēģija ir sākt pirmajiem un attiecības ar vēlētājiem veidot šādi, bet šobrīd reklāmas saturs nesasaucas ar vēlēšanām, lai arī visi zina saistību starp šo biedrību un konkrētajām partijām. Partijas mācās no vienām vēlēšanām uz nākamajām, un katrs meklē efektīvu veidu, kā izcelties uz pārējo fona. Taču šobrīd nav zināms, vai Par labu Latviju! iesaistīsies vēlēšanās kā organizācija vai deleģēs atsevišķus cilvēkus kandidēt. Grūti prognozēt, kā šī kampaņa attīstīsies tālākajos mēnešos,» izteicās L.Stafecka.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs priekšvēlēšanu aģitācijas uzraudzību veiks saskaņā ar likumu – no 5.jūnija līdz 2.oktobrim, norādīja KNAB sabiedrisko attiecību speciālists Andris Vitenburgs. Viņš pieļāva, ka Par labu Latviju! reklāma varētu tikt kvalificēta kā trešās personas reklāma, uz kuru arī attiecas tēriņu ierobežojums – 2700 latu.

«Medijs, pie kura vēršas reklāmdevējs, secina, vai tā ir tieša vai netieša reklāma. Likumā ir skaidri definēts, ko nozīmē aģitācija. Ja tā ir trešā persona, svarīgi, lai organizācija veic aģitāciju savā vārdā. Ja lieto reklāmas trikus un īstenībā reklamē kādu partiju, reklāmas izdevumus var pieskaitīt pašas partijas tēriņiem,» norādīja A.Vitenburgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas