Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Eksperts: Nacionālās apvienības iekļaušana valdībā tranzīta nozari neietekmēs

Transporta un tranzīta nozari nevajadzētu ietekmēt faktam, ka jaunajā koalīcijā un valdībā iesaistīsies arī nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), atzina Latvijas Loģistikas asociācijas valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš.

Tauriņš atgādina, ka savulaik satiksmes ministriju jau vadījuši TB/LNNK pārstāvji, un nekādu problēmu nav bijis.

Viņš skaidroja, ka pats svarīgākais, lai satiksmes un ekonomikas ministra amatos būtu profesionāli cilvēki, kuru nezināšanas dēļ neizdara sasteigtas lietas, kas var būtiski ietekmēt transporta nozari, kā tas nereti gadījies iepriekš.

"Jaunajai valdībai varētu ieteikt ieklausīties profesionāļos, saprast pieņemtā lēmuma riskus un cieši strādāt kopā ar konkrētās industrijas pārstāvjiem," uzsver eksperts.

Vienlaikus Tauriņš atzīst, ka par valdības izveidošanu varēja vienoties ātrāk, tāpēc tagad pozitīvi vērtē jau faktu vien, ka vienošanās par koalīcijas izveidi ir panākta.

Eksperts norāda, ka Ekonomikas ministrijai beidzot vajadzētu definēt prioritārās nozares, jo, piemēram, transporta un loģistikas joma, nekad par tādu neesot izvirzīta.

Kā ziņots, jauno koalīciju veidojošie politiskie spēki - Zatlera reformu partijas (ZRP), Vienotība un VL-TB/LNNK par atbildības jomām un iespējamajiem ministru amata kandidātiem cer vienoties līdz piektdienai.

Trešdien koalīcijas sarunās iesaistīta persona neoficiāli atzina, ka sarunas esot grūtas. Piemēram, kaut arī skanot neloģiski, bet neviens politiskais spēks īsti nevēloties iegūt Satiksmes ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas